İmamoğlu Verdiği Sözleri Unuttu

İmamoğlu Verdiği Sözleri Unuttu

İBB Başkanı İmamoğlu, su ve ulaşım konusunda verdiği vaatleri unuttu. Seçimden önce ulaşım ücretlerinin sembolik olacağını söyleyen İmamoğlu yönetiminde zamların ardı arkası kesilmedi. Suda da durum farklı değil.

İstanbul'da önce suya yüzde 29, sonra da toplu ulaşıma yüzde 40 zam geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimden önce yaptığı açıklamada, İstanbul'da hane halkı giderlerinin en büyük paylardan birini ulaşım masraflarının oluşturduğunu söylemiş, "İstanbul'da ulaşım ücretlerini sembolik değerlere düşüreceğiz. Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak" vaadinde bulunmuştu.

50 TL'LİK ÖĞRENCİ KARTI 109 TL OLDU

İstanbul, yapılan son zamla birlikte ulaşımda en pahalı il haline geldi. Öğrencilerin kullandığı aylık İstanbulkart'ın fiyatını kısa süreliğine 50 liraya düşüren yönetimin art arda aldığı zam kararlarıyla bu ücret 109 TL'ye kadar yükseldi.

ZAM REKORU İBB'DE

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifini kabul etti. CHP'li İstanbul, 30 büyükşehir arasında ulaşım ücreti en yüksek olan büyükşehir belediyesi oldu. Tek bilet 7,67, aylık abonman 602 TL'ye çıktı.

En ucuz tam bilet fiyatı 2,5 TL ile Trabzon ve Konya'da. Ankara ve İzmir'de ise 6,5 TL.

SUDA DA GÖSTERMELİK İNDİRİM, SONRA HEP ZAM

İBB Başkanı, ucuz su vaadinde de bulunmuştu. İmamoğlu 25 Şubat 2019'da yaptığı açıklamada, "Artık evinize su, yüzde 40 daha ucuz girecek" demişti.

Seçim öncesi indirim vaat eden İmamoğlu, sadece suya 5 kez zam istedi!

İmamoğlu seçildikten sonra suya gerçekten de indirim yaptı. Ancak daha sonra hep yüksek zam talepleri ve zam kararları geldi.

Son olarak geçtiğimiz Eylül ayında suya yüzde 40 zam talebinde bulunmuş, AK Parti ve MHP'nin müdahalesiyle zam oranı yüzde 15,62'de kalmıştı.

AK PARTİ'NİN REDDETMESİYLE ZAM ORANI İNDİRİLDİ

Geçtiğimiz gün İstanbul'da suya yüzde 29 zam yapıldı. Konutta kullanılan suyun birim fiyatı 5,56 liradan 8,33 liraya yükseldi.

İSKİ'nin yüzde 68'lik zam talebi, AK Parti'nin reddetmesiyle revize edildi ve yüzde 29'a düşürüldü.

HABER /7