İktibas Dergisi'nin Ağustos 2014 / 428. Sayısı Çıktı

İktibas Dergisi'nin Ağustos 2014 / 428. Sayısı Çıktı

İktibas Dergisi Ağustos 2014/428. Sayısı “Her Türlü Zulme Karşı MÜSLÜMANCA DURUŞ” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor.

Bu sayımızda, Siyasi Analiz bölümünde Abdullah PAMUK’un “Her Türlü Zulme Karşı MÜSLÜMANCA DURUŞ”; Kavramda ise “SÜNNETULLAH” yazısını okuyabilirsiniz.
Düşünce yazılarında, Hüseyin BÜLBÜL’ün “Ölçüyü Kaçırmak”; Erhan Aktaş’ın “Şeytani Üç Güç: Nankörlük, Haddi aşmak, Haksızlık”; Mustafa BOZACIOĞLU’nun “Politizasyon, Depolitizasyon, Apolitizasyon”; A.Araf ARAT’ın “Gelişmeleri Neden Hala Okuyamıyoruz?”; Hikmet ERTÜRK’ün “İsrail’in Stalingrad’ı Gazze”; Osman COŞKUN’un “Allah ve İnananlar ile Alay Edenler”; ile Hamdi AKAN’ın “Şehadet/Şehidlik Rast Gele Bir Kavram Değildir” yazılarını bulabilirsiniz.
 
Bir Alıntı bölümünde da ise iki bölüm halinde sunacağımız Yusuf ELMAS’ın Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslami Bilimler Ana Bilim Dalı İslam Mezhepleri Tarihi Bilim Dalına sunduğu Yüksek Lisans Tezi olan “… Ercümend ÖZKAN’ın Siyasi ve Dini Görüşleri”ni içeren birinci bölümünü okuyabilirsiniz.  
 
Müslümanların Sorunlarında ise Hüseyin BÜLBÜL’ün “Etnik Yapılar Elçilik İçin Bir İmtiyaz Değildir” yazısının yanı sıra 
 
Sanat-Edebiyatta Dr. Mehmet Akif ŞAHİN’in “Ruhumuza Düşen Ateş”; yazısı ile Mehmet MORTAŞ’ın “Düşüncenin Grupsal Putu” yazısının yanı sıra Alper GENCER’in “Gazze İçin Şiirler” Ahmet Yasin DENİZ’in “Bir Gülüş Kuşanması” ile Can YÜCEL’in “Farketmeli İnsan” Şiirlerini bulabilirsiniz     
 
Dergimizin gündem bölümünde ise, her zamanki gibi özenle seçip iktibas ettiğimiz köşe yazılarını sizlerin istifadesine sunduk, zevkle okuyacağınıza inanıyoruz.