İktibas Dergisi: Müslümanların Boy Aynası FİLİSTİN

İktibas Dergisi: Müslümanların Boy Aynası FİLİSTİN

İktibas Dergisi Eylül 2014/429. Sayısı “Müslümanların Boy Aynası FİLİSTİN” manşeti ile okuyucusuyla buluşuyor...

Dergi Tanıtım

İKTİBAS DERGİSİ’NİN EYLÜL-2014 (429.) SAYISI ÇIKTI

Bu sayımızda, Siyasi Analiz bölümünde Abdullah PAMUK’un “Müslümanların Boy Aynası FİLİSTİN”; Kavramda ise “İSLAMİ AHLAK” yazısını okuyabilirsiniz.
Düşünce yazılarında, Atasoy MÜFTÜOĞLU’nun “Bilinç Kayması”; Hüseyin BÜLBÜL’ün “Kullukta Kural Değişmez”; Erhan Aktaş’ın “Kur’an, Neden Bize Hidayet Etmiyor?”; Mustafa BOZACIOĞLU’nun “Ey ‘Habil Ruhu’ Geri Dön”; A.Araf ARAT’ın “Sistem-Din İlişkisi Ekseninde Stratejik Akıl”; Hikmet ERTÜRK’ün “Bekleyen Müslümanlara”; Osman COŞKUN’un “Kitapta Olmayanı Kitaptanmış Gibi Konuşmak”; Hamdi AKAN’ın “Sahte Tekliflerin Arka Planı” ile Aykut AKÇA’nın “İstikrar..” yazılarını bulabilirsiniz.

Etkinlik bölümünde İktibas Dergisinin geleneksel tevhid kardeşliğinin buluştuğu Osmaniye/Zorkun yaylasındaki piknik ile ilgili yazımızı ilginize sunduk. 

Bir Alıntı bölümünde da ise iki bölüm halinde sunduğumuz Yusuf ELMAS’ın Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslami Bilimler Ana Bilim Dalı İslam Mezhepleri Tarihi Bilim Dalına sunduğu Yüksek Lisans Tezi olan “… Ercümend ÖZKAN’ın Siyasi ve Dini Görüşleri”ni içeren ikinci bölümünü okuyabilirsiniz.  
    
Müslümanların Sorunlarında ise Hüseyin BÜLBÜL’ün “Cahiliyenin Değişmeyen Yüzü” yazısının yanı sıra 

Sanat-Edebiyatta Dr. Mehmet Akif ŞAHİN’in “Toplum ve Birey”; yazısı ile Mehmet MORTAŞ’ın “Son Cümlenin Çırpınması” yazısının yanı sıra Ahmet BABUR’un “Yıldızlar Kayıyor Anne” ile Ahmet Yasin DENİZ’in “Güneş Yüzlü Çocuk” Şiirlerini bulabilirsiniz     

Dergimizin gündem bölümünde ise, her zamanki gibi özenle seçip iktibas ettiğimiz köşe yazılarını sizlerin istifadesine sunduk, zevkle okuyacağınıza inanıyoruz.