İhvan Yetkilisinden  Türkiye Ve Kudüs Mitingi Açıklaması

İhvan Yetkilisinden Türkiye Ve Kudüs Mitingi Açıklaması

"Şubat Ayı Şahadet Ayı" münasebetiyle İTTİHADUL ULEMA'da eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen İhvan-ı Müslimin Şura Meclis Üyesi Haddat, Şehid Hasan el-Bennâ'yı anlattı.

"Şubat Ayı Şahadet Ayı" münasebetiyle İTTİHADUL ULEMA'da eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen İhvan-ı Müslimin Şura Meclis Üyesi Haddat, Şehid Hasan el-Bennâ'yı anlattı.
 
Hasan El-Benna'nın mücadele hayatı ve İhvan'ın kuruluş sürecini aktaran Haddat, Türkiye Müslümanlarını da överek 'Türkiye halkıyla birlikte yüzyılın ihanet anlaşmasını bozacak adımlar atıyor, 'O topraklar sadece Filistin halkınındır, Yahudilerin hiçbir hakkı yoktur, oralar Filistinlilere tekrar verilmelidir' söylemleriyle ayaklanmış durumdadır. Diyarbakır'da, Sakarya'da ve İstanbul'da o kalabalığı görünce geleceğin İslam'ın olacağını gördüm. Allah'ın izniyle bizler bir arada olursak büyük bir zaferle Netanyahuya ve Trump'a karşı büyük bir zafer elde edeceğiz ve Türkiye halkı tekrar Kudüs'ü özgürleştirecektir.' dedi.
 
Sisi darbesine ilişkin yorumlarını paylaşan Haddat, 'Muhammed Mursi yönetime geldikten sonra başta Yahudiler olmak üzere Mısır'ın eskisi gibi olmayacağını, durumun Müslümanlar lehine gelişeceğini düşünerek ciddi bir şekilde korkmaya başlamışlardı. Bu durum karşısında Kasım 2012'de israil Filistin'e saldırdı. O dönemde Cumhurbaşkanı olan Mursi, 'Mısır eski Mısır değil, Araplar eski Araplar değildir. O topraklar tamamen Filistin halkınındır. Sizler, Mısır halkının direnişinden korkun' diyerek Yahudileri tehdit etmişti. Mursi, başbakan ve başbakan yardımcısını Hamas ve Filistin halkının yanında göstermek amacıyla Filistin'e göndermesi israile geri adım attırmıştı. Mısır muhalefeti, Mursi'nin bu duruşu karşısında Yahudilerin kışkırtmasıyla 'Mısır kaynaklarını Hamas'a aktarıyor' şeklinde anti propaganda yapmaya başladı. O dönemde maalesef Suudi ve Arap emirliklerinin maddi destekleri sonucu muhalifler Mursi karşısında ayaklandılar.' ifadelerini kullandı