İngiltere, Hamas’ı ‘terör örgütü’ İlan Ediyor

İngiltere, Hamas’ı ‘terör örgütü’ İlan Ediyor

İngiltere, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ı terör örgütü listesine almaya hazırlanıyor. ABD ve Avrupa Birliği tarafından "terör örgütü" olarak tanımlanan Hamas ile ilgili İngiltere de harekete geçti.

İngiltere, Hamas'ı terör örgütleri listesine almaya hazırlanıyor.

Büyük Şeytan Amerika'nın geleneksel müttefiki İngiltere, Filistin İslami Direniş Hareketi ve ümmetin yüz akı Hamas'ı terör örgütü listesine almaya hazırlanıyor. The Guardian'ın haberine göre ABD ve Avrupa Birliği tarafından "terör örgütü" olarak tanımlanan Hamas ile ilgili İngiltere de harekete geçti. İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel Hamas'ın siyasi kanadı ile askeri kanadı olan İzzeddin el Kassam Tugayları birbirinden ayırmayacaklarını vurguladı.

Patel “Artık askeri ve siyasi tarafı birbirinden ayırmama kararı aldık. Terörle bağlantıları bulunuyor" dedi. Cuma günü Patel tarafından açıklanması beklenen karara göre Hamas destekçileri 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

İngiltere'de Terör Yasasına göre Hamas'ı desteklediğini ifade edenler, bayrağını dalgalandıran veya Hamas için toplantılar düzenleyenler cezalar ile karşı karşıya gelebilir.