İdam Kararlarının Ardından Flaş Eylem Çağrısı

İdam Kararlarının Ardından Flaş Eylem Çağrısı

Mısır'da darbeci çete ve avanesinin sabah saatlerinde falaş olarak duyurulan kararın ardından Türkiyeli STK'lar ve duyarlı müslümanlar harekete geçiyor...

Mısır'da ki alınan karara tepki koymak, infazları durdurmak için İHH tarafından eylem çağrısı yapıldı.

Bugün saaat 21:00'de Mısır konsolosluğu önünde toplanma çağrısı yapıldı.

Mısır'da, darbe karşıtı 683 kişi hakkında daha idamkararı verildi. Aynı mahkeme daha önce Mart ayında Müslüman Kardeşler davasında verilen 529 ölüm cezasından 37'sini onayladı. Mahkeme kalan 492 sanığın çoğunun cezalarını müebbet hapse çevirdi.

Mısır Halkı ile Dayanışma Platformu verilen kararları protesto etmek üzere bu akşam saat 21.00'da Mısır Konsolosluğu önünde bir organizasyon düzenledi. Darbe karşıtı binlerce kişinin toplanacağı Konsolosluğu'nun önüne Mısır'daki idam mahkumlarına destek verme adına herkes davet edildi. Gösteriye katılmak isteyenler saat 20:00'da Eminönü İstanbul Ticaret Üniversitesi yanında saat 20:20'de ise Üsküdar'da Marmaray durağının önünde buluşacak. Eminönü'nden gemi kalkarak Üsküdar'a gidecek, ardından Bebek'teki Mısır Başkonsolosluğu'na ulaşacak. Konsolosluk binasına karşı Rabia işaretli lazer gösterisi düzenlenecek.