“İçişleri Bakanlığı’ndan 21 Bin 929 Personel İhraç Edildi”

“İçişleri Bakanlığı’ndan 21 Bin 929 Personel İhraç Edildi”

İçişleri Bakanı Soylu, Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan 21 bin 929 personelin ihraç edildiğini açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı ile bakanlığa bağlı kurumların 2017 bütçesinin görüşülmesine başlandı. Bakanlığın bütçesiyle ilgili sunum yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gülen örgütüne yönelik soruşturmalar ve açığa almalarla ilgili son durumu da paylaştı.

AA’da yer alan habere göre, Soylu, Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan 21 bin 929 personelin ihraç edildiğini açıkladı.

Personel Alımları

Soylu ayrıca, personel alımlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Personel alımları noktasında, lise mezunları arasından 10 bin polis alımı hâlen yapılmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı’mız bünyesinde 700 subay, 3 bin 450 astsubay, 9 bin uzman jandarma alımı hâlen devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda ise 50 subay, 105 astsubay ve 635 uzman erbaş alımı çalışmaları sürmektedir. 5 ilde çarşı ve mahalle bekçisi alımı ilanına çıkılmış, bin 233 kişinin ataması yapılarak göreve başlamıştır. 733 kişinin ise işlemleri hâlen devam etmektedir.”

Operasyonlarda Ele Geçirilen Uyuşturucular

Soylu PKK’ya yönelik operasyonlarda ise piyasa değeri 4 milyar, Gülen örgütüne yönelik narkoterör operasyonlarda da piyasa değeri 75 milyon lira olan uyuşturucu ele geçirildiğini belirtti.

“457 Kişi PKK’dan Kaçarak Teslim Oldu”

Süleyman Soylu, teslim olan PKK’lı sayısının son 17 yılda en yüksek seviyeye çıktığını ifade ederek, “2016 yılında 457 kişi örgütten kaçarak adlî makamlara teslim olmuştur.” bilgisini aktardı.

Soylu, “Biz sâdece teröristlerle mücâdele etmiyoruz. Terörü ortaya çıkaran, var eden, diri tutan, destekleyen tüm etkenler ve yapılanmalarla da mücadele ediyoruz. Açık ve net ifade etmek isterim ki değil teröriste silah veren, moral verene bile tahammülümüz yoktur.” dedi.