İbrahim Kalın Yabancı Basına  S400 Füzeleri Hakkında Konuştu

İbrahim Kalın Yabancı Basına S400 Füzeleri Hakkında Konuştu

Türkiye: Rusya'dan S-400 savunma sistemi satın almak 'kapalı bir konu'

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya'dan S-400 füze savunma sisteminin satın alınmasının "kapalı bir konu" olduğunu belirterek, NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip ülkesinin böyle bir sisteme ihtiyacı olduğunu vurguladı. , bu hafta başlarında CNN'den Becky Anderson'a yorum yaptı.

Amerikalılara ve diğerlerine tüm S-400 dosyasının kapatıldığını söyledik. "Bir yere göndermeyi düşünmüyoruz."

Kalın, ABD'nin Türkiye gibi bir NATO müttefikine yardım etmek istiyorsa, bunu ona Patriot füze savunma sistemini "ve Türk ordusunun ihtiyaç duyduğu diğer kaliteli silahları" satarak yapabileceğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üst düzey yardımcısı, [NATO] müttefiklerinin birbirlerine yaptırım uygulamalarının yanlış olduğuna inandıklarını söyledi. "Ukrayna'daki bu savaşın bu ilkenin önemini bir kez daha gösterdiğini düşünüyorum. Sözde değil eylemde birlik olmalıyız."

Bir NATO ülkesi müttefiklerine savunma sistemleri satmaktan kaçınırsa, bu nasıl bir ittifaktır?

Anderson, Kalin'e S-400 sistemi gibi bir şeye umutsuzca ihtiyaç duyduğunda Ukrayna cumhurbaşkanının gözlerinin içine nasıl bakabileceğini sordu. Sorusunu S-400'den daha gelişmiş savunma sistemlerine sahip diğer müttefiklere sorması gerektiğini söyledi.