Hzbullah:  Suudi-İsrail Yakınlaşması Lübnan, Filistin ve Suriye için Doğrudan Bir Tehdittir

Hzbullah: Suudi-İsrail Yakınlaşması Lübnan, Filistin ve Suriye için Doğrudan Bir Tehdittir

“Hizbullah” Merkez Konseyi Üyesi: Suudi-İsrail yakınlaşması Lübnan, Filistin ve Suriye için doğrudan bir tehdittir dedi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Nabil Kaouk, "Suudi-İsrail yakınlaşmasının Lübnan, Filistin ve Suriye için doğrudan bir tehdit olduğunu" belirtti.
Nabil Qaouk konuşmasında, "Amerika'nın kararı, İsrail'in taleplerine boyun eğmek amacıyla Lübnan'ı ekonomik ve finansal olarak daha da boğmak" olduğunu vurguladı ve "ülkeyi kurtarmanın yolının ABD'yi yatıştırmakla olmayacağını belirtti.

Qaouk, "Amerikan iradesine boyun eğme nedeniyle krizin uzadığını ve derinleştiğini ve politikasının devam etmesinin, çöküşü hızlandıran bir sonucu olduğunu" açıklayarak, "parlamento seçimlerinden sonra, Lübnan, çözüm yoluna girmek için gerçek bir fırsata sahip dedi

Hizbullah yetkilisi Ulusal irade sahibi ve ülkenin çıkarlarını kıskanan herkesle işbirliğini yeniden teyit ediyoruz ve Amerikan ve Suudi pozisyonuna bağımlı olmadan sorumluluk taşıyan bir hükümet istiyoruz” dedi.

Qaouk konuşmasını şöyle tamamladı: "Direniş, düşmanı caydırmak ve vatanı, onun itibarını ve zenginliğini korumak için stratejik bir gerekliliktir ve Suudi-İsrail yakınlaşması Lübnan, Filistin, Suriye ve tüm onurlu halklarımıza doğrudan bir tehdittir. " dedi.