Husiler'den Esir Değişimi Açıklaması

Husiler'den Esir Değişimi Açıklaması

Yemen.. Husiler genişletilmiş bir esir değişimi anlaşmasına hazır

Yemenli "El-Husi grubu Cuma günü, iki taraf arasında Mayıs ortasında başlaması planlanan müzakereler sırasında hükümetle mahkum değişimi için "genişletilmiş bir anlaşma" üzerinde anlaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bu, Husi grubun tutsak dosyasından sorumlu yetkili Abdul Qadir Al-Murtada tarafından Husiler adına konuşan Al-Masirah uydu kanalına yapılan açıklamalarda geldi.

Al-Murtada, "Mahkumlarla ilgili bir sonraki müzakere turunun her iki taraftan 1.400 mahkumun serbest bırakılmasını içermesi konusunda anlaşmaya varıldı ve anlaşmanın genişletilmesi konusunda anlaşmaya varılırsa, bu konuyu memnuniyetle karşılarız dedi.

Daha önce üzerinde mutabık kalınan hususlara göre, her iki tarafın cezaevlerini ziyaret etmeye başlaması için komitelerin oluşturulmasını bekliyoruz” dedi.

Al-Murtada'nın açıklamalarıyla ilgili Yemen hükümetinden hemen bir yorum yapılmadı, ancak daha önce mahkumlarla ilgili yaklaşan müzakereleri başarılı kılma konusundaki istekliliğini doğrulamıştı.

Salı günü, hükümetin tutuklular için müzakere heyeti sözcüsü Majid Fadayel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hükümet, aralarında imzalanan anlaşmayı uygulamaları halinde Husilerle ve cezaevlerindeki tutuklulara karşılıklı ziyaretler yapmaya hazırdır" dedi.

Son zamanlarda, Yemen hükümeti ve Husiler, 15 Mayıs'ta Marib (ortada) ve Sana'a (kuzey) arasında kaçırılanların koşullarını gözden geçirmek için yapılacak ziyaretlerden önce mahkum değişimi konusunda yeni bir müzakere turu düzenlemeye karar verdiler.

16 Nisan'da Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, hükümet ile Husiler arasında geçen Mart ayında İsviçre'de üzerinde anlaşmaya varılan takas anlaşmasının bir parçası olarak Yemen'deki 869 tutuklunun serbest bırakılmasının tamamlandığını duyurdu.

Kaynak: TEVHİDHABER