Husiler : Petrol Yüzünden Savaş Yeniden Başlayacak

Husiler : Petrol Yüzünden Savaş Yeniden Başlayacak

Husiler Yemen'de yakında savaşa dönüş olacağı konusunda uyarıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Husi grubu, Arap koalisyon ülkelerinden ülkenin petrol servetinin yağmalanması olduğunu söylediği şeyin bir sonucu olarak Yemen'de yakında savaşa dönüş olacağı konusunda uyardı

Grubun hükümetinin dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin el-Ezzi, Çarşamba günü Twitter üzerinden yaptığı bir tweet'te şunları söyledi:

Ne yazık ki, saldırgan ülkelerin, Yemen'in petrol ve gaz zenginliğini yozlaşmış paralı askerlerinin tekeline alması konusundaki garip ısrarlarından geri adım attığına dair henüz bir işaret yok.

Al-Ezzi : Haklı, adil ve sınırlı insani taleplerdeki bu erteleme ve uzun gecikme, ayrıca gemilere el konulması ve diğer tırmandırıcı önlemler, bu ülkelerin savaşa hemen dönme kararlılığını teyit etmektedir. dedi

Ekim ayı ve geçen Kasım ayı boyunca Husiler, ülkenin doğusundaki Hadramut ve Şabva vilayetlerindeki petrol limanlarına çok sayıda İHA saldırısı düzenlemiş ve bu saldırılar, bu limanlara demirlemiş olan genilerin petrol çalma girişimini engellemişti.

Husiler, 2 Ekim'de sona eren ateşkesi uzatmak için kontrol ettikleri bölgelerdeki çalışanların maaşlarının meşru hükümetin yetkisi altındaki petrol gelirlerinden ödenmesini şart koşuyor.