Hükümet kurmamızı yolsuzluklardan bıkan halk istedi
Meşal: Obama, Baskıcı Bir Yönetim Oluşturması İçin Daytonu Görevde Tuttu
İslami Direniş Hareketi Siyasi Birim Başkanı Halit Meşal, ABD Başkanı Barack Obama'nın Bush'un Batı Yaka'da halka karşı baskıcı bir yönetim oluşturmak üzere atadığı özel temsilci General Keith Dayton'u görevde tuttuğunu söyledi.
Meşal, 10 Haziran Çarşamba günü yaptığı basın açıklamasında, "Obama geçen Perşembe günü İslam Dünyası'na seslenirken demokrasinden bahsetti ve 'Görüşümüzü başkalarına zorla dayatmayacağız' dedi. Oysa Obama'nın kendisi Batı Yaka'da halka karşı baskıcı bir yönetim oluşturmak için General Dayton'u Filistinlilere dayatıyor. Bu açık bir çelişkidir" şeklinde konuştu.
Gayrı meşru Selam Feyyad Hükümeti'nin ve General Dayton'un emriyle hareket eden Abbas'a bağlı güvenlik güçlerinin Batı Yaka'daki ihlallerine sessiz kalınamayacağını belirten Meşal, bu ihlallerin ulusal uzlaşının önünde büyük bir engel teşkil ettiğini bildirdi.
Abbas-Dayton Güçleri'nin direnişçileri hedef almakla kalmadığını söyleyen Meşal, Hamas Hareketi'nin Batı Yaka'da kökünün kazınmak istendiğini ve bunun için esirlerin ve yetimlerin mallarına dahi el konulduğunu açıkladı.
Obama'nın önceki yönetimden farklı bir dille konuştuğuna işaret eden Meşal, "Önemli olan dil değişikliği değil pratikteki uygulamada yapılacak değişikliktir" dedi.
Obama'nın Siyonistlerin Gazze'ye saldırısını, Yahudileştirme planlarını, Batı Yaka'daki ihlalleri ve Filistinlilerin topraklarının gasp edilmesini görmezden geldiğini söyleyen Meşal, Obama'nın Hamas'ı ve direnişi "terörist" olarak nitelendirmekten kaçınmasının ise olumlu olduğunu belirtti.
Filistin sorununun Amerika'daki ve Güney Afrika'daki zencilerin durumuna benzetilmesini de kabul etmeyen Meşal, "Biz silahla mücadeleyi gerektiren bir işgal yaşıyoruz. Zenciler ise medeni haklarını kazanabilmek için mücadele ediyorlardı" dedi.
FİEM
Etiketler: Halit Meşal ABD Başkanı Barack Obama Bush Batı Yaka General Keith Dayton Siyonistler Gazze
