HÜDA PAR HDP İle İttifak Yapacak mı ?

HÜDA PAR HDP İle İttifak Yapacak mı ?

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, katıldığı televizyon programında HDP ile ittifak sorusuna cevap verdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir TV programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yapıcıoğlu,  HDP ve diğer partilerle seçim ittifakı yapıp yapmayacağına yönelik soruya Yapıcıoğlu, "İslam'a ve Müslümanlara açıkça düşmanlık eden partilerle ittifak etmeyiz. Bize fiilen düşmanlık etmiş, saldırmış, kardeşlerimizin kanını dökmüş, bundan pişman da olmamış partilerle ittifak etmeyiz." dedi. 

Siyonist işgal rejiminin son saldırılarına karşılık Filistin direnişinin büyük bir zafer kazandığına işaret eden Yapıcıoğlu, "İslam ülkeleri Kudüs'ün sadece doğusuna razı olunca kaybettiler. Kudüs'ün bir parçasını siyoniste verirseniz onlar yetinmeyecektir. Tümünü isteyecek hatta sadece Kudüs'le yetinmeyecektir. Kudüs düşerse, Beyrut, Şam, Kahire de düşecektir; Mekke, Medine, Ankara, Tahran düşecektir. Biz yeniden izzet sahibi olmak istiyorsak, Kudüs izzetimizdir, ne yapıp edip Kudüs'e sahip çıkmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesine değinen Yapıcıoğlu, "Amerika, sözde müttefik ve dosttur. Amerika ile ilişki kurulur ancak bu özelliği de göz önünde bulundurulmalıdır." diye konuştu.

Amerika, sözde müttefik ve dosttur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden görüşmesine değinen Zekeriya Yapıcıoğlu, görüşmeden önce bir beyanat verdiklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, "Bu görüşme Türkiye-Amerika için 'yeni dönem' diye pazarlanıyordu ama biz biliyoruz ki Amerika'nın bütün milletlerle ama özellikle Müslüman halklarla ve yöneticileriyle ilişkileri sağlıklı değildir. Amerika'nın iki dostu vardır: İngiltere ve siyonist işgalciler. Amerika, sözde müttefik ve dosttur. Ama aslında kuyu kazar, entrika yapar, darbe yaptırır, İslam ülkelerini karıştırmak için fitne yapar. Geçmişte böyle yapıyordu, bugün de yapıyor, gelecekte de yapacaktır. Biz Türkiye'nin Amerika'yı stratejik dost görmemesi gerektiğini söylüyoruz. Bölgedeki çıkarları ve siyonistlerin çıkarları için diğer ülkeleri kullanmak, onların topraklarından ve üslerinden istifade etmek istiyor. Amerika'nın bakışı budur. Türkiye ve onun gibi ülkeleri kendine denk ve ortaklık kuracak gibi görmüyor. Amerika ve diğer ülkelerle ilişki kurulur ancak bu özelliği de göz önünde bulundurulmalıdır." diye konuştu.