HÜDA PAR  Erbil Salldırısını Kınadı

HÜDA PAR Erbil Salldırısını Kınadı

HÜDA PAR Başkanı İran'ın Erbil'deki MOSSAD üssüne yönelik saldırısını kabul edilemez buldu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Erbil kentinde yer alan ABD Konsolosluğu ve Siyonist Rejim'e ait MOSSAD komplo ve kötülük merkezinin İran İslam İnkılabı tarafından hedef alınması sonrasında HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yaptığı açıklamada saldırıyı "Kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Yapıcıoğlu'nun konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şöyle oldu:

ERBİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRISI

İran tarafından yapılan açıklamalarda orada (Erbil) Mossad'ın tesisin olduğu iddia edilmekte, bir kısım medyada bir şahsın evinin vurulduğu söylenmektedir. Kürdistan 24 Kanalı'nın stüdyoları da zarar gördü. Bu vesileyle geçmiş olsun diyorum. İran'ın ABD ve israil ile husumeti eskiye dayalı ve zaman zaman çatışmalar oldu. Ama dikkat ederseniz bu çatışmalar hep toprakları dışında oldu. İran toprakları içerisinde ya da İşgal güçlerinin işgal ettiği topraklarda değil. Amerika Bağdat'ta İran'ın generalini hedef alabiliyor, Siyonist rejim Suriye'de İran askerlerini hedef alabiliyor. Ya da İran füzelerle Irak Merkezi hükümetin ya da Kürdistan bölgesinin kontrolü altındaki bölgelerde onları hedef alabiliyor.

Kürtler çok katliamlar yaşadı. 16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümü. Aradaki bu husumet ve savaşın oradaki topraklara taşınması doğru değildir, kabul edilemezdir. Amerika'nın Bağdat'ta ya da siyonist rejimin Suriye'de ya da başka yerde İran askerini vurması da aynı şekilde. Bu savaş Irak'ın ve Kürdistan bölgesinin savaşı değildir ve oraya taşımamaları gerekir. (Ajanslar)