Hizbullah’tan İşgal Ordusuna Gece Darbesi: Heron-1 SİHA’sı Hedef Alındı

Hizbullah’tan İşgal Ordusuna Gece Darbesi: Heron-1 SİHA’sı Hedef Alındı

Lübnan’daki İslami Direniş, işgal ordusunun ateşkes ihlallerine ve Güney Lübnan’daki saldırılarına karşılık olarak Deir Seryan çevresinde işgal askerlerini topçu atışlarıyla hedef aldığını açıkladı.

Lübnan’daki İslami Direniş, dün gece saat 22.30’da işgalci İsrail ordusuna ait askerlerin, Deir Seryan beldesi çevresindeki nehir yatağında bulunduğu noktayı topçu atışlarıyla hedef aldığını açıkladı.

Direniş tarafından yapılan açıklamada, saldırının Lübnan’ı ve halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildiği, ayrıca işgalci İsrail’in ateşkesi ihlal etmesine ve Güney Lübnan’daki köylere yönelik saldırılarına karşılık verildiği belirtildi. Söz konusu saldırılarda siviller arasında şehitler ve yaralılar olduğu kaydedildi.

İslami Direniş, ikinci açıklamasında ise cumartesi gece yarısı saat 00.00’da Bekaa bölgesi semalarında İsrail’e ait “Heron-1” tipi bir İHA’ya karadan havaya füzeyle müdahale edildiğini duyurdu.

Açıklamada, İsrail İHA’sına yönelik müdahalenin de Lübnan’ı ve halkını savunmak, işgalci İsrail’in ateşkesi ihlal etmesine ve Lübnan hava sahasını ihlal etmeyi sürdürmesine karşılık vermek amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Direniş, cuma günü de işgal ordusuna ait bir topçu mevzisi, iki askerî toplanma noktası, bir Demir Kubbe platformu ve bir zırhlı personel taşıyıcının hedef alındığını açıklamıştı.

Öne çıkan operasyonlar arasında, saat 16.00’da Beyyade beldesinde işgal ordusuna ait yeni kurulan bir komuta merkezinin roket salvosuyla hedef alınması, bundan beş dakika sonra ise beldenin güneyindeki Deir Hanna bölgesinde bulunan işgal askerlerinin başka bir roket salvosuyla vurulması yer aldı.