Hizbullah’tan Çoklu Operasyon: İşgalci İsrail Hedef Alındı
Hizbullah, işgalci İsrail ordusuna ve kuzeydeki yerleşimlere yönelik gün boyu süren eş zamanlı operasyonlarda savaş uçağı, helikopterler ve Merkava tanklarını hedef aldığını açıkladı.
Lübnan’daki İslami Direniş Hareketi Hizbullah, bugün (Salı) yaptığı açıklamada, işgalci İsrail ordusuna ait asker ve araçların yanı sıra işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim birimlerine yönelik çok sayıda operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca bir savaş uçağı, iki helikopter ve “Merkava” tanklarının da hedef alındığı belirtildi.
Savaş uçağına müdahale edildi
Direniş güçlerinin, Beyrut saatiyle 06.30’da Batı Bekaa hava sahasında bir İsrail savaş uçağına karadan havaya füze ile müdahale ettiği bildirildi.
Yerleşim birimlerine ve askeri noktalara yoğun saldırı
Direniş, kuzey Filistin’deki yerleşimlere yönelik yaptığı uyarı kapsamında saat 12.10’da Nahariya yerleşimini roketlerle hedef aldı.
Saat 11.55’te Rişaf ve Beyt Lif bölgelerinde işgalci İsrail ordusuna ait asker ve araçların bulunduğu noktalar roket atışlarıyla vuruldu.
Beyyada beldesinde bir ev içinde tespit edilen İsrail askerî birliği ise saat 11.35’te güdümlü füze ile hedef alınarak doğrudan isabet sağlandı.
Aynı bölgede saat 11.15’te bir Merkava tankı kamikaze İHA ile vurulurken, 11.30’da ise Taybe beldesindeki asker ve araç topluluğu roketlerle hedef alındı.
Saat 11.00’de Taybe’deki İsrail askerleri topçu atışlarıyla vurulurken, 10.35’te Karmiel yerleşimindeki askerî altyapı da roket saldırısına uğradı.
Metula’ya 4 ayrı saldırı
Direniş güçleri, Metula yerleşimini gün içerisinde dört kez hedef aldı. Saldırılar sırasıyla 01.00, 02.20, 08.30 ve 10.30 saatlerinde gerçekleştirildi. Aynı süreçte Kfar Yuval yerleşimi de hedef alındı.
Şlomi yerleşimi ise 08.40 ve 10.00 saatlerinde iki kez roketlerle vuruldu.
Helikopterler geri çekilmeye zorlandı
Saat 10.00’da, sınır hattındaki Fatima Kapısı çevresinde bulunan İsrail asker ve araçları roketlerle hedef alınırken, Beyyada semalarında bulunan iki İsrail helikopterine karadan havaya füzelerle müdahale edildiği ve helikopterlerin geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.
Saat 09.15’te güney hava sahasında bir İsrail savaş uçağına müdahale edilirken, aynı saatlerde Taybe projesinde iki Merkava tankının kamikaze İHA’larla vurulduğu açıklandı.
Yeni hedefler: Yerleşimler ve askeri noktalar
Saat 09.40’ta Even Menachem yerleşimi, 09.00’da Natua yerleşimi ve Merkaba bölgesindeki İsrail askerî topluluğu roketlerle hedef alındı.
Kiryat Şmona yerleşimi de sabah 07.00 ve 08.00 saatlerinde iki kez vuruldu.
Saat 07.45’te ise Hiyam Tutukevi doğusunda bulunan İsrail birliğine doğrudan saldırı düzenlendi.
Direniş: Operasyonlar sürecek
Hizbullah, işgalci İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına karşılık olarak sınır hattındaki hareketliliği hedef almaya, askeri noktalar ile yerleşim birimlerine yönelik operasyonlarını sürdürmeye devam edeceğini vurguladı. Açıklamada, bu operasyonların Lübnan ve halkını savunma amacı taşıdığı ifade edildi.
