'Hizbullah'ın Lübnan'daki Başarıları Tarihe Yazılacaktır'

'Hizbullah'ın Lübnan'daki Başarıları Tarihe Yazılacaktır'

Rasthaber - Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Hizbullah'ın Lübnan'ı özgürleştirdiğini ve bunu yine yapacağını ve Hizbullah'ın Lübnan'a yönelik başarılarının tarihe yazılacağını vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Hizbullah'ın Lübnan'ı özgürleştirdiğini ve bunu yine yapacağını ve Hizbullah'ın Lübnan'a yönelik başarılarının tarihe yazılacağını vurguladı.

Hz. Fatıma’nın (s.a) doğum günü merasimi vesilesiyle konuşan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘ABD'nin acımasız kuşatması, yolsuzluğun yayılması, son otuz yılın ekonomik ve mali politikaları ve Merkez Bankası Başkanı'nın eylemleri, Lübnan'daki kritik ekonomik, mali ve sosyal durumun dört nedenidir.

Bu dört neden ve diğer faktörler bizi bu noktaya getirdi. Bu faktörleri ele almadan ve ABD kuşatması da dâhil olmak üzere mevcut zorluklarla mücadele etmeden hiçbir çözüme başlayamayız.

Allah'ın yardımıyla Lübnan'a yönelik kuşatmayla, İran akaryakıtı ve Suriye üzerinden iletilen Ürdün ve Mısır elektriği ile mücadele edebildik. Amerika bu konuda teslim oldu çünkü kullanmak için belirli alternatiflerimiz olduğunu biliyor. ABD, bu başarının Hizbullah adına kaydedilmesini istemediği için öne çıktı ve bunu bizim için gerçeğe dönüştürdü. Lübnan'ı ABD'nin kuşattığı halka kanıtlanmıştır ve eğer biz doğru bir şekilde hareket edersek ABD kuşatmasını sürdüremez.’

Şeyh Naim Kasım, ABD büyükelçiliği paralı askerlerine ve ABD büyükelçiliğinin himayesinde çalışan Lübnanlı sivil toplum kuruluşlarının üyelerine hitap ederek şunları söyledi: ‘Lübnan sivil toplum kuruluşlarının ABD ile ilişkileri ve ABD Büyükelçiliğinden aldıkları finansal kaynakların yanı sıra durumu ve ortamı ABD'nin çıkarları doğrultusunda değiştirmek için seçim mallarının alınması Lübnan'a yönelik kuşatmaya katkıda bulunuyor ve güçlendiriyor. Oysa siz, bu kuşatmayı yenmek için vatanınızın ve milletinizin yanında durmalı ve Amerika’ya Lübnan'da hiçbir şey yapamayacağını, çünkü bizim topraklarımızı kurtarmış ve yeniden özgürleştirecek olan özgür ve bağımsız bir ulus olduğumuzu söylemelisiniz.

Mevcut durumu iyileştirmek için hiçbir şey yapamayız demek doğru olmaz. Başbakan, ilgili güvenlik ve yargı kurumlarının yardımıyla dolar kurunu artıran elektronik veri tabanlarını kontrol edebilir ve kontrol altına alabilir ve Lübnan ulusal para birimini etkileyen ve dolayısıyla düşmesine neden olan yolsuzlarla mücadele edebilir. Ekonomi, sağlık ve içişleri bakanları da başkalarına ders olması için, fiyatlarla oynayan ve malları istifleyen şirketler, kurumlar, süpermarketler ve ticari bölgelerle mücadele edebilir ve onları mühürleyebilir.

Beyrut’ta yaşanan patlamandan sorumlu müfettiş olan Yargıç Tarık Bitar ve destekçileri, parlamento yetkilerini ele geçirerek Lübnan hukuk kurumlarının kapatılmasının doğrudan nedenidir. Bu yargıcın davranışı, bugünlerde en kötü dönemini yaşayan ve kafası karışık olan yargıya büyük bir hakarettir. İstifası için 21 başvuru yapılmış ve bu süreç ülkede ve yargıda kaosa neden olmuş birinin görevde kalması mantıklı mı?

Bize karşı ne tür yalanlar ve suçlamalar yapılırsa yapılsın, Hizbullah Lübnan'ı özgürleştiren onurlu direniştir ve bu başarı bugüne, tarihe ve gelecek nesillere kaydedilecektir. Hizbullah, şeffaflık, etik, sadakat ve dürüstlükle birlikte siyasi deneyime sahiptir ve birçok insanın acısını dindiren birçok sosyal hizmet sağlamıştır. Hizbullah'ın Lübnan'da birçok destekçisi var ve herkes Hizbullah'ın Lübnan'daki en büyük siyasi parti olduğunu kabul ediyor. İtibar zedelemek amacıyla yalan söylemenin ve iftirada bulunmanın bir anlamı yoktur. Bizi seçimlerde görün diyorum, oradaki oy sandıkları her şeyi gösterecektir.’