Hizbullah'dan  Lübnanlılara Çağrı

Hizbullah'dan Lübnanlılara Çağrı

Hizbullah, yeni Lübnan parlamentosunun üyelerine, siyasi veya ideolojik geçmişleri ne olursa olsun Hizbullah'ın her türlü işbirliğine hazır olduğunu vurgulayan bir mesaj gönderdi.

Lübnan parlamentosundaki el-Vefa Li'l Mukavame Partisinin Lideri (Hizbullah bağı Direnişe Vefa Partisi) Muhammad Raad", "Direniş ve Kurtuluş Günü" münasebetiyle yaptığı konuşmada yeni parlamento üyelerine şunları söyledi: ' Siyasi ve ideolojik geçmişiniz ne olursa olsun, yolsuzluğa karşı mücadele ve ekonomik durumun düzeltilmesi konusunda ortaya attığınız siyasi sloganlarınız temelinde işbirliğine hazırız.

Bu, ülkede ekonomik, finansal, parasal ve sosyal istikrarın sağlanmasında anlaşmaya varılması için büyük, geniş ve uzun vadeli bir seçenektir.

Burada programımızı sizlere sunan biziz. Deniz ve su sınırlarımızı çizmek için yabancı eli keselim, böylece sularımızda ve topraklarımızda gaz ve petrol aramalarının geleceğine kendimiz karar verelim.

Ulusal para birimimizin değerini yabancı para birimlerine bağlamadığımız bir finansal ekonomik sistem oluşturalım ve bu kriz karşısında halkımızın ihtiyaç duyduğu malzeme ve ihtiyaçları nasıl temin edebileceğimizi düşünerek bu durumun üstesinden gelelim ve bu ülkede üretken bir ekonomi yaratmayı düşünelim.

Başkaları ne olmak isterse istesin ama bu ülkenin bağımsızlığını, yani başkalarına bağımlı olmayan bir ülkeyi isteyen biri, bilmelidir ki, egemenliği korumak sadece toprak egemenliğini korumak değildir. Bu, askeri, güvenlik, mali ve ekonomik bağımsızlığı da korumak anlamına gelmektedir. Ulusal bir karar alarak kendimizi yabancılara bağımlılıktan kurtarmalıyız ve egemenliğin anlamı budur.'

Muhammed Raad, Hizbullah'ın, Lübnan'ın bağımsızlığını kazanması için planları olduğunu belirterek, Lübnan'daki rakip partilere (Batı yanlısı 14 Mart Hareketine) hitaben "Bağımsızlık ve egemenlik kurmak ve egemenliğin gerçek anlamını kanıtlamak için bizimle birlikte çalışacak mısınız?" diye sordu ve sözlerine şöyle devam etti: 'Lübnan'da İsrail işgalinden başka bir şey varsa bize söyleyin ki sizinle birlikte onunla savaşalım. Halkın bu kadar kandırılması ve aldatılması yeter artık...Seçim sloganları bitti, artık milletin ve ülkenin çıkarları için çalışalım.'

Hizbullah Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, son seçimlerde hiçbir partinin veya koalisyonun çoğunluğu kazanamadığını söyleyerek Lübnanlı partileri Lübnan'ın sorunlarını çözmek için birlikte çalışmaya çağırdı. (Ajanslar)