Hizbullah :Seçimleri Mali Krizlerden Çıkmak İçin  Fırsat Görüyoruz

Hizbullah :Seçimleri Mali Krizlerden Çıkmak İçin Fırsat Görüyoruz

Hizbullah, Lübnan seçimlerinde “direniş düşmanlarına” ilerleme şansı vermemeleri konusunda uyarıyor ve şunları vurguluyor: Seçimleri mali krizlerden çıkmak için bir kurtarma projesi temelinde yürütüyoruz ve güçlü bir oy çağrısında bulunuyoruz.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Beyrut - (dpa) - "Hizbullah" Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Damuş bugün Cuma günü yaptığı bir vaazda, partinin ulusal bir kurtarma projesi temelinde parlamento seçimlerine katıldığını ve güçlü oylama çağrısında bulunduğunu söyledi.

Şeyh Damuş, Hizbullah'ın medya ilişkileri tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, partinin “ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve mali krizden kurtulmaya katkıda bulunan uygulanabilir bir ulusal kurtarma projesi temelinde seçimlere katıldığını, ve bu nedenle bir sonraki mecliste bunu uygulayabilmemizi sağlayacak bir dengeleyici güç olmak istiyoruz.” Proje, başkalarıyla mutabık ve ulusal ortaklık içinde olup, dış gündemleri dikkate almayan kararlar alması veya uygulaması engellenmektedir. dedi

“15 Mayıs'ta büyük bir meydan okuma ve gerçek bir siyasi savaşla karşı karşıya kalacağız, oylamanın proje üzerinde olacağı ve. Bize dayatılan aynı meydan okuma ile aynı seviyede bu, direniş düşmanlarına ve Amerika'nın yandaşlarına ve kendi ülkelerindeki araçlarına kendi gündemlerini dayatma ve ülkeyi isyana sürükleme fırsatı vermeyeceğiz dedi.