Hizbullah, karadan havaya füzelerle İsrail F-15 uçağıyla karşı karşıya geliyor...(VİDEOLAR)

Hizbullah, karadan havaya füzelerle İsrail F-15 uçağıyla karşı karşıya geliyor...(VİDEOLAR)

Lübnan'daki İslami Direniş - Hizbullah, Lübnan hava sahasını ihlal eden düşman İsrail savaş uçağıyla karşılaştı ve işgal askerlerinin mevzilerine ve konuşlandırılmasına karşı bir dizi operasyon başlatarak doğrudan ölümlere neden oldu.

Lübnan İslami Direnişi - Hizbullah, işgal altındaki Lübnan-Filistin sınırında “Mescid-i Aksa Tufanı” kapsamında İsrail işgaline karşı askeri operasyonlarını sürdürüyor.

İslami Direniş son açıklamalarında, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına destek amacıyla, güney bölgedeki Lübnan hava sahasını ihlal eden düşman İsrail savaş uçağına hava savunma birimlerinin karadan havaya füzelerle karşılık verdiğini duyurdu. onların direnişinden.

Direniş, hava savunma birimlerinin İsrail uçağını kaçmaya ve işgal altındaki Filistin ile Lübnan sınırının arkasına çekilmeye zorladığını doğruladı.

Al-Mayadeen muhabiri, ses bariyerini aşan bir İsrail savaş uçağına ateşlenen bir hava savunma füzesinin gözlemlendiğini bildirdi.

Çok Yönlü Operasyonlar

Bundan önce İslami Direniş, Odem'deki topçu taburunun karargâhına hücum birlikleriyle hava saldırısı düzenleyerek subay ve askerlerinin konuşlandığı ve mevzilendiği yerleri hedef aldı ve hedeflerini isabetli bir şekilde vurdu. İsrail düşmanının kararlı güney ve güvenli evlere yönelik saldırılarına yanıt; bunların en sonuncusu Hiam kasabasına yapılan operasyondu.

Aynı şekilde direnişçiler, Lübnan'ın işgal altındaki Kafr Shuba tepelerindeki El-Samaqa mevkiini füze silahlarıyla hedef alarak doğrudan vurdu.

Ayrıca işgal altındaki Lübnan'ın Kfar Shuba tepelerinde de direniş savaşçıları, "Ruwaisat al-Alam" sahasındaki casus ekipmanlarını uygun silahlarla hedef alarak doğrudan vurarak imha etti.

Ayrıca “Barkat Risha” bölgesini, garnizonunu ve casus teçhizatını top mermileri ve güdümlü füzelerle hedef alarak doğrudan vurarak hedeflenen teçhizatı imha ettiler.

Direniş, bugün erken saatlerde, İsrail düşmanının özellikle güneydeki kararlı köylere ve güvenli evlere yönelik saldırılarına yanıt olarak, işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Zaoura'daki işgal topçu mevzilerinin hedef alındığını ve civardaki askerlerin konuşlandırılarak Katyuşa roketleri atıldığını duyurdu. Aitaroun ve Markba kasabalarında.

Direniş ayrıca bir başka açıklamasında, işgal altındaki Lübnan'ın Kafr Shuba tepelerindeki "Ramtha" bölgesinin füze silahlarıyla hedef alındığını belirterek, doğrudan isabetlerin elde edildiğini doğruladı.

Al-Mayadeen'in muhabiri, Batı Celile'deki bir veya daha fazla hedefin yarım saatten kısa bir süre içinde Lübnan'dan gelen doğrudan ateşe maruz kaldığını doğruladı.

Bu arada İslami Direniş'in askeri medyası, 8 Haziran'da işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Kvarioval" yerleşim yerinde İsrail işgal "ordusu" askerlerinin konuşlandığı bir binaya direnişin saldırısının sahnelerini yayınladı.

İsrail işgali, güneydeki kasaba ve köylere yönelik devam eden saldırıları kapsamında Jabshit ve Kafardjal kasabaları arasında insansız hava aracıyla baskın düzenledi.

Kaynak:Haber Kaynağı