Hizbullah, İsrail'in Blida'ya yönelik saldırısı hakkında açıklama yaptı
Hizbullah: İsrail'in Blida'ya yönelik saldırısı, Amerikan ve suç ortaklığıyla gerçekleşti
Hizbullah, Perşembe günü, İsrail'in Güney Lübnan'daki Belida beldesine yönelik saldırısını kınadı ve bu saldırının "ABD ortaklığı ve suç ortaklığıyla" yapıldığını belirtti.
Hizbullah, yayımladığı bir bildiride, İsrail ordusunun "bu sabahın erken saatlerinde Belida beldesi içine sızdığını, belediye binasına baskın düzenlediğini ve belediye çalışanı İbrahim Selame'yi yatağında uyurken infaz ettiğini" bildirdi.
Olayın, "öldürmeye ve kan dökmeye susamış bu düşmanın vahşetini hiçbir gerekçe olmaksızın teyit ettiğini" ekledi.
Hizbullah, "İsrail'in bu cinayetinin, ABD elçisi yardımcısı (Morgan Ortagus) tarafından Lübnan'a yapılan ziyaret ve onun Mekanizma Komitesi toplantılarına başkanlık etmesinden hemen sonra geldiğini" vurguladı.
Hizbullah, "Cumhurbaşkanı'nın (Jozef Avn) Lübnan ordusunu İsrail sızmalarına karşı durmaya çağıran tutumunu" övdü.
Cumhurbaşkanı Avn, Perşembe günü, ilk kez orduya ülkenin güneyindeki kurtarılmış topraklardaki her türlü İsrail askeri sızmasına karşı koyma emrini verdi.
Hizbullah, "savunma yeteneklerini güçlendirmek ve kendilerine siyasi destek sağlamak için Lübnan ordusunu tüm imkanlarla destekleme zorunluluğunu" vurguladı.
Uluslararası toplumu, Güvenlik Konseyi'ni ve Uluslararası Geçici Görev Gücü'nü (UNIFIL) "İsrail saldırganlığını durdurmak için caydırıcı tutumlar alma sorumluluklarını üstlenmeye" çağırdı.
Kaynak:
