Hizbullah: Direniş Asla Fitnelerin Esiri Olmayacak

Hizbullah: Direniş Asla Fitnelerin Esiri Olmayacak

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı, direnişin her zaman ülkeyi ve halkı desteklediğini ve asla fitneye kapılmayacağını vurguladı.

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkan Yardımcısı Şeyh Ali Da'muş, Sayda bölgesinden gelen bir grup alimin katıldığı Hz. Peygamber'in kutlu doğumu programında şöyle dedi:

"Direniş, ayaklanma ve çatışma zamanlarında ve bazı insanlar ülkeyi şeytani hedeflerine yönlendirmek istediğinde her zaman güçlü ve istikrarlı olmuştur. Ayrıca direnişin destekçileri her zaman sabırlı, istikrarlı ve fedakar insanlardır."

Şeyh Da'muş, direnişin destekçileri ve imanlı, sabırlı, anlayışlı halk olmasaydı; Lübnan'ın bugün iç savaş isteyenlerin nefret alevlerinin içinde olacağını ifade etti.

Hizbullah yetkilisi, direnişin kuruluşundan bu yana Lübnan'ı ve ülke halkını koruduğunu ve hiçbir zaman Lübnanlıları korkutma aracı olmadığını veya barışçıl yaşamlarına zarar vermediğini sözlerine ekledi.

Hizbullah'ın yürütme konseyi başkan yardımcısı ayrıca, "Direnişin imkanları ülkeyi özgürleştirdi ve düşmanla caydırıcı bir denklem yarattı. Direniş ayrıca tekfirci teröristlerin Lübnan'ı işgal etmesini engelledi ve ülkeyi birçok tehlikeden uzak tuttu. Bugün direniş Lübnan'da istikrarı ve iç barışı destekliyor, herhangi bir iç çatışmayı engelliyor ve iç savaş hayaletini Lübnan'dan uzak tutuyor." dedi.

Şeyh Da'muş, "Direniş, hiç kimse için endişe ve korku sebebi olmayıp, imanı, hikmeti, kültürü, akılcılığı, basiret ve farkındalığı ile bütün problemlerde güven ve istikrarının sebebidir. Direniş, insanların sosyo-ekonomik ve geçim düzeyinde maruz kaldığı krizlerin sonuçlarının hafifletilmesinde de büyük rol oynamaktadır." açıklamasında bulundu.

Hizbullah yetkilisi, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Hizbullah bir iç savaşa çekilmek istemiyor ve bu kirli savaşı önlemek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Tayune bölgesindeki cinayetlerle ilgili soruşturmayı bekleyeceğiz, yaşananları asla unutmayacağız ve bu suçun şehit ve yaralılarının kanının çiğnenmesine izin vermeyeceğiz. Failler ve katiller tespit edilip hukuk çerçevesinde yargılanana kadar bu konunun takipçisi olacağız ve bu konunun çarpıtıldığını veya siyasallaştırıldığını hissedersek asla sessiz kalmayacağız." (Ajanslar)