Hizbullah: Cumhurbaşkanlığı Adayımızı Henüz Açıklamadık

Hizbullah: Cumhurbaşkanlığı Adayımızı Henüz Açıklamadık

Hizbullah Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Farklı hizipler arasında diyalog zemini hazır olsun diye cumhurbaşkanlığı için arzuladığımız adayımızı henüz açıklamadık."

Şeyh Naim Kasım, yaptığı açıklamada, "Beyaz kağıt anlaşmanın yolunu açmak için iyi bir işaret, elbette siyasi bir manevra yapmak ve gerçek isim yerine sahte isimler ortaya atmak istemiyoruz." dedi.

Lübnan parlamentosunun ülkenin cumhurbaşkanını seçeceği altıncı oturumu Perşembe günü yapılırken, temsilciler önceki beş oturumda cumhurbaşkanını seçemedi.

Bazı siyasi çevreler, Lübnan Parlamentosu'nun yeni cumhurbaşkanı seçememesinin temel sebebini Samir Caca liderliğindeki Lübnan Kuvvetleri partisinin kasıtlı adımlarına bağlıyor. Bu kaynaklar Kuvvet partisinin, meclis başkanlığı seçiminde aldığı yenilgi ve Nebih Berri'nin yeniden bu göreve seçilmesinin ardından Lübnan'daki diğer siyasi partilerden yeni bir cumhurbaşkanının seçilmesini engelleyerek intikam alma kararı aldığını belirtiyor.

Lübnan'a yeni cumhurbaşkanı getirilmezse bu ülkedeki siyasi boşluğun derinleşeceği belirtiliyor.(Ajanslar)