Hindistan 28 Şubat'ı Yaşıyor

Hindistan 28 Şubat'ı Yaşıyor

Hindistan’ın güneyindeki Karnataka eyaletinde, başörtüsü yasağına karşı düzenlenen protestoların artması üzerine bölgede eğitime ara verildi

Hindistan’da Müslüman öğrencilerin başörtüsüyle okula girmesi zorbaca engelleniyor.

Hindistan'ın Karnataka eyaletinde bulunan bir yüksekokulda uygulanan tesettür yasağına öğrenciler tepki gösterdi. Bu durum 28 Şubat zihniyetinin Hindistan'da hortladığını akıllara getirdi.

Okula girmeleri engellenen tesettürlü öğrenciler okul yönetimini protesto edip üniversiteye giriş yasağının kaldırılmasını istediler. Bu nedenle okul yönetimi bir toplantı yaptı fakat karar değişmeyince tesettürlü öğrenciler protestolarına okul önünde devam ettiler.

Öğrenciler yasağın kaldırılması için okul önünde protesto etmeye devam ederken görüntülerde Hindutva teröristlerinin haklarını savunan tesettürlü öğrencilere karşı saygısızlık yaptığı görülüyor.

Okula girmek isteyen Bibi Muskan ismindeki tesettürlü bir öğrenci, kendilerine karşı küstahça hareketlerde bulunan Hindutva teröristlerinden oluşan kalabalık bir gruba karşı tekbirler getirerek okul binasına girdiği de görüntülere yansıyor.

Öte yandan olay yerinde bulunan 2 polis öğrencilere saldırarak onları tehdit eden haydut Hindutva teröristlerine müdahale etmediği görülüyor.

Tüm bu yaşananlar Türkiye'de 1997 yılında yaşanan 28 Şubat zulmünü, bu bağnaz zihniyetin İslam'a ve değerlerine olan düşmanlığını, hadsizliğini ve küstahlıklarını akıllara getirdi.