Heniyye Hükümetinden Açıklama

Heniyye Hükümetinden Açıklama

Liberman’ın açıklamalarının sürpriz olmadığını belirten Heniyye Hükümeti: “Diyaloğa Gözcülük Eden Mısır’ın Çabasını Takdir Ediyoruz”

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümeti, Filistin ulusal diyaloğuna gözcülük eden Mısır'ın üstlendiği rolü takdir ettiklerini belirterek, diyaloğa katılan taraflardan da dış güçlerin özellikle de Ortadoğu Dörtlüsü'nün zalim şartlarına boyun eğmemelerini ve ulusal sabitelerine bağlı kalmalarını istedi.

Hükümet sözcüsü Tahir en-Nunu dün (02 Nisan Perşembe) yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada Tahir en-Nunu şöyle dedi: "Siyonistlerin Filistin halkının haklarını inkâr ettiği bir dönemde siyasi tavizlerin istenmesi veya FKÖ'nün imzaladığı anlaşmaların kabul edilmesi için baskıların yapılması; Filistin halkının çıkarları ve ulusal davasıyla oynamaktan, bölgede Amerika ve işgal devletinin politikalarını yerleştirmeye çalışmaktan başka bir şey değildir."

Hükümet sözcüsü Tahir en-Nunu bu açıklamayı, Filistin içi bölünmeyi sonlandırmak için Kahire'de devam eden görüşmelerin sonuçsuz kaldığının ilan edilmesinin ardından yaptı.

Tahir en-Nunu yaptığı açıklamanın devamında, Filistinli grupların, Filistin sahasındaki bütün ihtilaflı konuları çözecek şeffaf ve açık bir anlaşmaya varmaları gerektiğinin altını çizerek, Fetih hareketinin son iki oturumda gösterdiği tavırların Filistin halkının barbar saldırılara maruz kaldığı şu dönemde Filistin davasına hizmet etmeyeceğini söyledi.

Siyonist işgal hükümeti Dışişleri Bakanı Liberman'ın yaptığı son açıklamanın kendileri için sürpriz olmadığını belirten Nunu, baştan beri Annapolis'in Filistin davasının lehine olmadığını düşündüklerini ifade etti.

FİEM