Heniyye Hükümet Sözcülerine Konuşma Yasağı Getirdi
Basın sözcülerine çağrıda bulunan Heniyye, Mahmud Abbas direniş ve Hamas aleyhindeki açıklamalarına karşılık vermemelerini istedi.
Fetih liderinin Hamas hareketi aleyhindeki ağır suçlamalarına karşı Filistin Hükümeti vakarlı duruş sergiledi.
Abbas, dün düzenlediği basın toplantısında, Hamas'ı İsrail ile 6 aylık ateşkes anlaşmasını ihlal etmekle suçladı ve Hamas'ın Gazze'de yüzlerce sivil dahil, yaklaşık 1300 kişinin ölümüne neden olan İsrail saldırılarını kışkırttığını ileri sürdü.
Hamas lideri Halid Meşal'in, "halkını yıkıma sürüklediği için" başka bir ülkede mahkemeye çıkartılacağını ifade eden Abbas, ateşkesi ihlal ettikleri yönünde Hamas'ı uyardığını bildirdi ve "Ancak dinlemediler" dedi. Abbas, Hamas yönetimini Gazze'ye yıkım getirmekle suçladı. Abbas ayrıca, İsrail'e de sert uyarılarda bulunarak, İsrail'i barış istememekle suçladı.
Abbas'ın bu açıklaması üzerine Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, hükümet ve Hamas sözcülerine gönderdiği emirde, Abbas'ın direniş ve Hamas aleyhindeki sözlerini yorumlamamalarını istedi.
isra haber
