Heniyye: Furkan kanları bir zafer kazandı

Heniyye: Furkan kanları bir zafer kazandı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "Furkan Savaşı'nda akan kanlar bir zafer kazandı, devamında işgalci düşmanla girilen ve sonuncusu Kudüs Kılıcı Harekatı olan savaşlarda elde edilecek zaferlerin de temellerini attı." dedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejimine karşı verilen Furkan Savaşı'nın başlamasının (27 Aralık 2008) 13. yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Heniyye, Furkan Savaşı'nın başlamasının 13. yıl dönümü münasebetiyle, bu savaşta şehit edilenlerden bazılarının ailelerini arayarak, işgalci düşmanın Gazze'ye yönelik o hain saldırısında büyük acılar çekildiğini, işgalci düşmanın polis teşkilatına ve güvenlik merkezine ani saldırı düzenlemesi sonucu yüzlerce insanın şehit olduğunu dile getirdi.

Heniyye, tüm şehitlerin temiz ruhları için rahmet dilediğini, çocuklarını ve ailelerini selamladığını belirterek, siyonist düşmanın haince tutumuna rağmen Kassam Tugayları'nın çok hızlı bir şekilde toparlanıp düşmana ağır darbe vurmayı ve böylece zafer kazanmayı başardığını vurguladı.

2008 sonuna doğru Mısır aracılığı ile ateşkes pazarlıklarının sürdüğü günlerde, işgal rejimi saldırı düzenlemeyeceği güvencesi verdiği halde bu sözünde durmayarak, 27 Aralık 2008 tarihinde öğle saatlerinde, çocukların okuldan çıktığı saatte kalabalıkları ve Polis Akademisi'nde düzenlenen mezuniyet törenini hedef alarak ani saldırı düzenlemek suretiyle yüzlerce kişinin şehit olmasına sebep olmuştu.

Filistin direnişi de bu cinayete verdiği tepkide, işgal topraklarına yağdırdığı füzeli operasyonda 10 Siyonist'i öldürürken, 46'sını da yaraladı.

12 gün süren bu savaşa Furkan Savaşı adı verilmiştir.(Ajanslar)