Heniye : Bölge Benzeri Görülmemiş Bir Tırmanışa Doğru Gidiyor

Heniye : Bölge Benzeri Görülmemiş Bir Tırmanışa Doğru Gidiyor

Haniyeh: Bölge benzeri görülmemiş bir tırmanışa doğru gidiyor ve çatışma cezaevlerinde kalmayacak

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi büro başkanı İsmail Haniye Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik baskısı sonucunda bölgenin eşi benzeri görülmemiş bir tırmanışa doğru gittiği konusunda uyardı.

Haniye, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin cezaevlerini basması ve tutuklulara saldırması üzerine yaptığı açıklamada, çatışmanın cezaevlerinde kalmayacağını, Filistin halkının bu çatışmada tutuklu çocuklarını yalnız bırakmayacağını söyledi.

Hamas siyasi büro başkanı, dünya liderlerini ve özgür halkları, İsrail İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve İsrail sağcı hükümetinin mahkumlara karşı işlediği suçları durdurmak için müdahale etmeye çağırdı.

Haniye bu anlarda mahkumların maruz kaldığı baskı sürecinin, organize bir terör planı olarak tanımladığı şeyin bir parçası olduğunu ve Ben Gvir liderliğindeki Netanyahu hükümetinde üzerinde anlaşmaya varılan bir gündem kapsamına girdiğini söyledi.

Filistinli Tutsaklar Kulübü bugün erken saatlerde İsrail Hapishane Servisi'ne bağlı güçlerin Ofer, Megiddo ve Negev hapishanelerinin bir dizi bölümünde mahkumlara yönelik baskınlar ve kötü muameleler yaptığınısöyledi.

Tutuklular Kulübü'ne göre İsrail hapishanelerinde 29'u kadın, 150'si çocuk ve küçük olmak üzere yaklaşık 4.700 Filistinli tutuklu bulunuyor.