HDP'li Aysel Tuğluk Serbest   Diğer Hasta Mahkumlar Hapiste  Bu Çifte Standart Neden?

HDP'li Aysel Tuğluk Serbest Diğer Hasta Mahkumlar Hapiste Bu Çifte Standart Neden?

Terör örgütü yöneticisi olmak' suçlamasıyla tutuklu bulunan Aysel Tuğluk'a sağlık sorunları nedeniyle "Cezaevinde kalamaz" raporu verilmesiyle tahliye edildi

Tutuklu bulunan HDP'li vekil Aysel Tuğluk sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Adli Tıp Kurumu, Kocaeli 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nde Aralık 2016'dan beri tutuklu olan, bir süredir demans teşhisi konulması nedeniyle tahliyesi talep edilen eski HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk hakkında "Cezaevinde kalamaz" raporu verdi.

Tahliye edildi
Rapor sonrası, 'Terör örgütü yöneticisi olmak' suçlamasıyla tutuklu bulunan Tuğluk'a tahliye kararı verildi.

Tuğluk, akşam saatlerinde cezaevinden tahliye oldu.

HASTA MAHKUMLAR DA ADALET BEKLİYOR

Tuğluk'un sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesi akıllara yıllardır cezaevinde kalan diğer hasta mahkumları getirdi. Bu hasta mahkumların başında da 23 yıldır cezaevinde bulunan Şehmus Alpsoy ile 75 yaşındaki babası Mehmet Emin Alpsoy geliyor. Kolon kanseri olan ve birkaç ameliyat geçiren Şehmus Alpsoy, sürekli olarak ağrılar çekiyor. Baba Mehmet Emin Alpsoy ise parkinson, kemik erimesi ve hepatit gibi bazı rahatsızlıklarla mücadele ediyor. Bu hastalıklarla beraber yaşlılığı sebebiyle kendi bakımını üstlenemiyor. Avukatların çabaları ve Alpsoy ailesinin tüm çağrılarına rağmen hasta mahkumlar Şehmus ve Mehmet Emin Alpsoy hakkında bir tahliye kararı verilmedi. Hasta mahkumlar, Çevik Bir, Aysel Tuğluk gibi şahıslara uygulanan adaletin kendilerine de kısa zamanda, çevik bir şekilde tatbik edilmesini bekliyor.