HDP Hedefini Açıkladı

HDP Hedefini Açıkladı

HDP'nin Van Milletvekili adayı Çiftyürek, Kürdistan'a statü için çalışacaklarını söyledi

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler yaklaşırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen HDP'den skandal açıklamalar gelmeye devam ediyor.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP kapalı kapılar ardında anlaşmıştı. Verilen sözler ise kamuoyuna açıklanmadı.

PKK'nın dağ kadrosundan da Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaları geliyor.

Kılıçdaroğlu, verdiği sözleri açıklamazken, HDP'den vaatlerle ilgili yeni açıklamalar geliyor.

"KÜRDİSTAN'A ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ" SÖZLERİ!

Rudaw'a konuşan HDP Van Milletvekili adayı Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, "Kürdistan'a statü istiyoruz" dedi.

"Anayasa'da Kürt halkının varlığının kabul edilmesi istediklerini" belirten Çiftyürek, "Sloganımız Türkiye'ye demokrasi, Kürdistan'a özgürlük" ifadelerini kullandı. Çiftyürek şunları söyledi:

"Kürdistan’a statü istiyoruz. Güney’de resmi bir statü var. Kuzey statüsüz kalamaz. Diğeri; Kürtler madem Türkler ile eşit yurttaştır, kardeştir diyoruz anayasada Kürt halkının varlığı kabul edilsin istiyoruz. Sloganımız ‘Türkiye’ye demokrasi, Kürdistan’a özgürlük’. Coğrafik bir statü olmalıdır. Bu statü Güney modeli mi olur? Belediyeler üzerinden mi olur? Şimdiden belirlememiz veya isimlendirmemiz mümkün değil."