Haredi Yahudileri  İran'a Sığınmak İstiyor

Haredi Yahudileri İran'a Sığınmak İstiyor

İsrail gazetesi"The Times of Israel", bir kaynaktan alıntı yaparak, "İsrail ve Washington, Tahran'ın onları bir pazarlık kozu olarak kullanacağı korkusuyla Ortodoks mezhebinin üyelerinin İran'a taşınmasını engellemek için çalışıyorlar diye yazdı.

Raporda, "2019'da ABD federal mahkemesine sunulan belgeler aşırılık yanlısı Haredi mezhebi liderlerinin İran'dan sığınma talebinde bulunduğunu ve İran'a bağlılık yemini ettiğini gösterdiğinden, Siyonizm karşıtı Lev Tahour grubunun üyelerinin 2018'de İran'a siyasi sığınma başvurusunda bulunduğuna dikkat çekildi.

Ynet haber sitesine göre, grubun çoğunluğu Guatemala'da konuşlanmış yüzlerce üyesi Kürdistan-İran sınırına gitti. Guatemala havaalanında düzinelerce ailenin görülmesinin İran'a taşınmaya çalıştıklarına dair endişeler var. diye yazdı.

Haredi Yahudilerinin akrabaları Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile temasa geçti ve topluluğun bunu yapmasını engellemeye çalıştı

Haberde bu paniğin nedeninin İsrail ile Filistin arasındaki olası bir esir takasında İsrail'in elini zayıflatacağı korkusu olduğu bildirildi.

Haberde , "Guatemalalı yetkililerin, Gelen yahudileri gözaltına aldığı bildirildi.

TEVHİDHABER