Haniye'den Filistinli Gruplara Çağrı

Haniye'den Filistinli Gruplara Çağrı

Haniyeh, Batı Şeria'daki Shirin Abu Akleh ve Cenin mülteci kampındaki cenaze olaylarının ardından İsrail ile çatışmaya öncülük edecek "birleşik bir saha komutanlığı" oluşturulması çağrısında bulundu.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Filistin "Hamas" hareketinin siyasi büro başkanı İsmail Haniyeh Cuma günü İsrail ile çatışmaya öncülük etmek için "birleşik bir saha komutanlığı" oluşturulması çağrısında bulundu.
Bu, Katar Al-Jazeera ağının muhabiri Shireen Abu Akleh'in cenazesi sırasında Kudüs'teki olayların ve Batı Şeria'daki Cenin mülteci kampının ardından Haniyeh tarafından yapılan açıklamada geldi.

Haniyeyaptığı açıklamada, "İşgalle yüzleşmeye öncülük edecek birleşik bir saha komutanlığının bir an önce oluşturulması çağrısında bulunuyoruz." dedi


Haniye Gerçek bir şehidin cenazesinden korkan,, Filistin bayrağını dalgalandıran korkular bizim topraklarımızda kalmayacak” dedi.

Haniye "Şehit şirin Abu Akle , işgalcinin hayatındaki suçlarını nasıl ifşa ettiyse, bugün de cenazesinde bu varlığın vahşetini bir kez daha gözler önüne seriyor.dedi
Görgü tanıklarına göre İsrail polisi, Shireen Abu Akile'nin cenazesi için Kudüs'teki cenaze meresimine katı kısıtlamalar getirdi ve yas tutanlara saldırdı.