HAMAS’tan Refah uyarısı: SALDIRI YENİLGİYLE SONUÇLANACAKTIR

HAMAS’tan Refah uyarısı: SALDIRI YENİLGİYLE SONUÇLANACAKTIR

HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, siyonist rejimin, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrine kara harekatı düzenlemesi halinde başarısızlığa ve yenilgiye uğrayacağını söyledi.

Gazze

HAMAS Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, siyonist rejimin Refah'a saldırması halinde başarısızlığa uğrayacağını belirterek, "Bizi Refah'a kara harekatı düzenlemekle tehdit ediyorlar, biz de onları başarısızlığa ve yenilgiye uğratma sözü veriyoruz." açıklamasını yaptı. HAMAS’lı yetkili Rişk'in açıklaması, Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmeleri için yola çıkan HAMAS heyetinin başkent Kahire'ye ulaşmasından kısa süre sonra geldi. Mısır medyası, Gazze Şeridi'nde ateşkes görüşmeleri için yola çıkan HAMAS heyetinin cumartesi günü başkent Kahire'ye ulaştığını duyurmuştu.

GAZZE'DE 10 BİN KİŞİ YA KAYIP YA DA ENKAZ ALTINDA

Yaklaşık 15 bin çocuk ve yaklaşık 10 bin kadının katledildiği Gazze'de 10 bin kişinin de kayıp ya da enkaz altında olduğu belirtildi. On binlerce kişinin şehit edildiği, yüz binlercesinin ise yaralandığı Gazze'de yıkılan binaların altında kalanlara ulaşılamıyor. Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, 10 bin Gazzelinin kayıp ya da enkaz altında olduğu belirtildi. İşgal ordusunun baskın yaptığı hastanelerde bulunan 6 toplu mezardan 471 Filistinlinin cenazesine ulaşıldığı bildirildi. UNICEF, yaklaşık 1,5 milyon sivilin sıkıştığı Refah'taki 600 bin çocuğun hasta, yaralı ya da aç olduğunu duyurdu. Siyonist rejimin açlığı bir silah olarak kullandığı Gazze'de 30 çocuk, yetersiz beslenme sonucu hayatını kaybetti.

İŞGALCİLERİN YIKTIĞI EVİN ENKAZINDAN 6 ŞEHİT ÇIKARILDI

İşgal kuvvetlerinin, Tulkarm'ın kuzeyindeki Deyr el-Ğusun kasabasında bir evi kuşattıktan sonra yakıp yıktığı evin enkazından şu ana kadar 6 şehidin naaşı çıkarıldı. İşgal kuvvetleri önceki gün sabah erken saatlerde Tulkarm'ın kuzeyindeki Deir El-Ğusun beldesine baskın düzenleyerek bir evi kuşattı. Evdeki Filistinlilerle uzun süre çatışan işgalciler, top atışlarıyla evi yakıp yıktı. Yerel medya, şu ana kadar 6 şehidin naaşının enkazdan çıkarıldığını, 5 şehidin cenazesinin ise işgalciler tarafından alıkonulduğunu bildirdi.

İşgalci rejime ait buldozerler, enkaz altından çıkarılan bir şehidin naaşına sağlık ekiplerinin ulaşmasını engellemişti. Yaklaşık 13 saat süren kuşatmanın ardından iki katlı evin yıkıntıları üzerine bölgedeki halk akın etti. Vatandaşlar, ambulanslar, sivil savunma ekipleri ve belediye ekipleri, yıkılan evin enkazında olası yaralı ve şehitleri aramaya başladı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, işgal kuvvetlerinin, yıkılan evin enkazı altından çıkmaya çalışan iki genci de ateş açarak katlettiği görüldü. İki kattan oluşan evde, 2001 yılında şehit edilen Fawaz Bedran'ın yakınlarının ikamet etmekte olduğu ifade edildi.

İşgalcilerin ayrıca, enkazdan kendi imkanlarıyla çıkan evin sahibi eski mahkum Seleme Beşir Bedran'ı da esir alarak bilinmeyen bir yere götürdüğü ifade edildi. İşgal kuvvetleri, evdeki gençlerin geçen Kasım ayında Tulkarm'ın doğusundaki Beyt Lid köyünün girişinde bir siyonist askerin ölümüne yol açan silahlı saldırıda bulunduklarını savundu.

Öte yandan işgal kuvvetlerinin, yıktıkları binanın karşısında olayı takip eden gazetecilere ses bombası ve göz yaşartıcı gazla saldırdığı, bir keskin nişancının da Al-Arabi TV muhabirini hedef aldığı, ancak isabet etmediği bildirildi.

“İSRAİL CEZAEVİ HASTANESİNDE TIBBİ İHMAL, İŞKENCE VE KÖTÜ MUAMELE VAR”

Filistin Esirler Cemiyeti, işgal rejiminin Remle cezaevi hastanesinde Filistinlilerin tıbbi ihmal, işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını bildirdi.

Ramallah

Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, Tel Aviv'in güneyindeki Remle cezaevine bağlı hastanede Filistinlilere yönelik işlenen suçlara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "(Filistinliler) Tıbbi suça, işkenceye ve istismara maruz kalıyorlar. Allah'tan rahmet beklemekten başka çareleri yok. Ya kaderlerinin bir tecellisi olarak hayatta kalacaklar ya da işgalin mağdurları ve suçları listesine dahil olacaklar." ifadelerine yer verildi.

Hastalanan Filistinlilerin tutulduğu hastane şartlarının sağlıksız olduğu belirtilen açıklamada, hayatlarının tehdit altında olduğu ifade edildi. Cezaevi yönetiminin Filistinlilere yönelik "sağlık tedavisini durdurma kararı" verdiği kaydedilen açıklamada, Remle cezaevine bağlı hastaneye "Gazze Şeridi'nde vurulan ve işkence gören Filistinlilerin getirildiği" bilgisi yer aldı.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana, Gazze'de esir alınan Filistinlilerin yanı sıra işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. Filistin Esirler Cemiyeti, daha önce de Gazze'deki saldırıları takiben işgal rejimi hapishanelerinde artan katı uygulamaların sürmesi durumunda sağlık koşullarının daha da kötüleşeceği ve sağlıklı kişilerin bile hasta olabileceği uyarısında bulunmuştu. AA