Hamas’tan Netanyahu'nun Açıklamalarına Tepki

Hamas’tan Netanyahu'nun Açıklamalarına Tepki

Hamas, Netanyahu'nun açıklamalarının Yahudileşmenin başlangıcının, Filistin'in ana sahiplerinin yerinden edilmesinin ve sürülmesinin resmi bir açıklaması niteliğinde olduğunu belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Sözcüsü, Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun açıklamalarına tepki gösterdi ve şunları söyledi: ‘Bu rejimin faşist başbakanının işgal altındaki Negev'deki el-Arakib köyünün yıkımıyla eş zamanlı olarak Batı Şeria'da Filistinlilerin imarına ilişkin açıklamaları 212. kez çakıştı, Bu açıklamalar, sözde üçüncü bölgeye ilhak, bölgeyi Yahudileştirme ve Filistin'in ana sahiplerinin yerinden edilmesinin ve sürülmesinin resmi bir açıklaması niteliğindedir.

Siyonist işgalcilerin Batı Şeria'da, işgal altındaki Kudüs'te veya işgal altındaki topraklarda Filistin kimliğini ortadan kaldırmaya yönelik tüm çabaları ve bazı Filistin bölgelerini yıkmaları, yeniden yerleştirme ve ilhak politikası, topraklarına ve haklarına bağlı olan cesur halkın direnişi ile karşı karşıya kalacaktır.

Hamas Hareketi Sözcüsü, Batı Şeria'da ve işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilerden işgalcilerle çatışmalarını yoğunlaştırmalarını ve ayrıca işgalci hükümetin aşırılık yanlısı planlarına ve faşist politikalarına karşı koymalarını ve işgalcilere ve yerleşimcilere karşı savaşmalarını istedi.(Ajanslar)