Hamas'tan Mescid-i Aksa Açıklaması!

Hamas'tan Mescid-i Aksa Açıklaması!

Hamas, İsrail'in Ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlaması hakkında açıklama yaptı

Hamas, İsrail'in yaklaşan Ramazan ayında Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya erişimini kısıtlamasını "Siyonist caniliğin ve dini savaşın devamı" olarak değerlendirdi.

Filistin direniş hareketi tarafından Pazar günü yapılan açıklamada, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun aşırılık yanlısı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Ramazan ayı boyunca Kudüs'ten ve iç kssimlerden Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya erişimini ve girişini kısıtlama ve sınırlama önerisini onaylamasına tepki gösterildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Netanyahu'nun aşırılık yanlısı bakanın, işgal altındaki iç bölgelerden Filistinlilerin kutsal Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya girişini kısıtlama önerisini kabul etmesi, işgal hükümetindeki aşırılık yanlısı yerleşimci grubun Filistin halkımıza karşı yürüttüğü Siyonist suç ve din savaşının bir devamıdır."

Hareket, ibadet edenlerin erişiminin kısıtlanmasını "mübarek Mescid-i Aksa'da ibadet özgürlüğünün ihlali" olarak değerlendirdi. "Bu, (İsrail) işgalinin Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırganlığını tırmandırma niyetini göstermektedir" denildi.

Hamas, Kudüs, Batı Şeria ve iç bölgelerde ( yaşayanlara "bu suç teşkil eden kararı reddetmeleri ve işgalin küstahlığına ve kibrine direnmeleri" çağrısında bulunarak, Filistinlileri "harekete geçmeye, bölgeye seyahat etmeye ve mübarek Mescid-i Aksa'da kalmaya" davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı