Hamas'tan ateşkes açıklaması

Hamas'tan ateşkes açıklaması

Hamas Hareketi Gazze'de ateşkes ve esir değişimi müzakerelerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Hamas'tan yapılan açıklamada şöyle denildi;

Hareket, halkımıza yönelik saldırganlığı durdurmak, haksız kuşatmayı sona erdirmek, yardım, barınma ve yeniden yapılanmanın akışını sağlamak için arabuluculara her zaman olumlu bir tavır ve yüksek sorumlulukla karşılık vermiştir. Hareket, bu meselelerle başa çıkmada esneklik göstermiştir, ancak şu ana kadar işgalin, konumu direniş tarafından tutulan mahkumların serbest bırakılması etrafında dönerken, halkımızla ilgili dosyalar üzerinde manevra yapmaya ve ertelemeye devam ettiği açıktır.

Direniş, saldırganlığın tamamen durdurulması, işgal ordusunun şerit dışına çekilmesi, haksız kuşatmanın kaldırılması, işgal suçları nedeniyle yerinden edilmiş ve yerlerinden edilmiş kişiler için güvenli ve uygun barınağın sağlanması, yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşünden daha az bir şeyle yetinmeyecektir. Özellikle şeridin kuzeyinde, barbarca açlık politikasının sona ermesi ve yeniden yapılanma taahhüdünün tümüne ve Birleşmiş Milletler'de, insan hakları Kurumlarında ve Uluslararası Adalet Divanı ve işgalin kararında bir fikir birliği olan buna uymak zorundadır.

️ ️ Başta eski ve cezası yüksek olanlar olmak üzere mahkumlarımızın serbest bırakılacağı bir mahkum mübadele anlaşması yapmak bu müzakerelerin amaçlarından biridir ve bundan vazgeçmek mümkün değildir

Hareket, devam eden müzakereleri olumlu bir ruhla ve yüksek sorumlulukla ele alıyor

Düşmanın savunmasız halkımıza karşı günün her saatinde yürüttüğü kan gölünü durdurmak için elimizden gelen her şekilde çalışacağız.

doğruhaber