Hamas'tan ABD'ye uyarı!

Hamas'tan ABD'ye uyarı!

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri ABD'nin Gazze'de yüzer liman inşa etmeye yönelik planına dair, denizde veya karada olabilecek herhangi bir yabancı gücü kabul etmeyeceklerini ve bunu bir tür işgal sayacaklarını söyledi.

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah kentinin yarısından fazlasını işgal ettiğini söyledi.

Ebu Zuhri, İsrail'in Refah'a kara saldırısı, Gazze'de ateşkes ve esir takası müzakereleri ile ABD'nin Gazze Şeridi'nde inşa ettiği geçici limana ilişkin açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ni ve Filistinli grupları teslim alma konusunda başarısız kaldığına dikkati çeken Ebu Zuhri, İsrail ordusunun başarısızlığı nedeniyle daha önce başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini iddia ettiği bölgelere karadan yeni saldırılar başlattığını belirtti.

İSRAİL BAŞARISIZLIK ÜZERİNE BAŞARISIZLIĞA İMZA ATIYOR

Gazze'deki Filistinli grupların direnme gücü olduğunu kaydeden Ebu Zuhri, "İşgalci (İsrail) başarısızlık üzerine başarısızlığa imza atıyor, bu nedenle de daha önceki girişimlerini yeniden deniyor. Dolayısıyla işgalcinin, Filistin direnişini bitirme veya Gazze'de tutulan esirlerini kurtarmada başarılı olamayacağını itiraf etmesi gerekir." dedi.

İsrail'in Filistinli grupların şartlarını kabul etmesi halinde Gazze Şeridi'ndeki esirlerini kurtarabileceğini vurgulayan Ebu Zuhri, İsrail ordusunun Gazze'de sürdürdüğü savaşla sonuç elde edemeyeceğini belirtti.

Ebu Zuhri, Filistinli grupların gücünü kaybetmediğine ve İsrail'in de hiçbir şekilde şartlarını dayatamayacağına işaret etti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine 7 Mayıs'ta başlattığı kara saldırısına dair Ebu Zuhri, şunları söyledi:

"İşgalci, Refah kentine girdi ve yarısından fazlasını işgal etti. Orada geniş çaplı bir göç dalgası oldu, kentte şu anda geriye nüfusun dörtte biri kaldı. İşgalci düşman (Gazze Şeridi ile Mısır arasında yer alan) Refah Sınırı Kapısı'nı da işgal etti. Filistinli direnişçiler buna karşı güçlü bir direnç gösterdi ve işgalcinin saflarında kayıplara yol açtı."