Hamas'dan İşbirlikçi Ülkelere Tepki

Hamas'dan İşbirlikçi Ülkelere Tepki

İşgalcilerle ilişkilerin normalleştirilmesi Filistin’e ihanettir

Gazze Şeridi'ndeki Hamas Hareketinin Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye şu ifadelerde bulundu: ‘Gazze'nin Filistin davasını korumak için silahlarını kullanma zamanı gelmiştir, çünkü bu meselesinin hayatımızdan yok oluşuna şahit olamayız.

Halil Hayye, Filistin Yönetimi Başkanı Ebu Mazen’i (Mahmud Abbas) işgalcilerin Batı Şeria'yı yağmalama kararına karşı koymak için en üst düzeyde ulusal bir zirve düzenleme sürecini hızlandırmaya çağırdı.

El-Hayye, “Hamas Hareketi Filistin Yönetiminde sadece yanılsama kalıntıları görüyor” dedi.

Halil el-Hayye, el-Fetih hareketini işgalcileri bastırıp, işgali sona erdirecek güçlü bir birlik ve temel inşa etmeye çağırdı.

El-Hayye şu ifadelerde bulundu: ‘Silahlarımız meşru ve parmaklarımız tetikte. Karar bizim elimizde ve hatta bu yolda canlarımız feda olsa bile, Filistin davasını korumak için doğru zamanda harekete geçeceğiz.

Milletimiz, toprağı yağmalamayı, Kudüs'ü Yahudileştirmeyi ve Batı Şeria ve çevresinin topraklarını ilhak etmeyi amaçlayan bir komplo dönemiyle karşı karşıyadır.’

Halil el-Hayye, Gazze Şeridi'ndeki tüm Filistinlilere selam gönderdi ve şunları söyledi: ‘Biz Gazze'de sizi destekliyoruz, öyleyse işgalcilere karşı ayağa kalkın ve prangaları kırın ve geçmişte olduğu gibi  düşmana direncinizi ve gücünüzü kanıtlayın, çünkü bekleyecek zaman yok.’

El-Hayye, Filistin Kurtuluş Hükümetinden, başta silahlı direniş olmak üzere halk direnişine ve direnişin herhangi bir şekline engel olmamasını istedi.

Halil el-Hayye şu ifadelerde bulundu: ‘Milletimizin yaralarını iyileştirmesinin ve saflarını Filistin topraklarının çalınmasına karşı birleştirmesinin zamanı geldi.

Diğer gruplardaki kardeşlerimizle el sıkışıyoruz ve onları Batı Şeria'nın ilhakına karşı açık bir plan yapma konusunda acele etmeye çağırıyoruz.’

Hamas Hareketi Başkan Yardımcısı, Batı Şeria'nın ilhakı karşısında bazı uluslararası tutum ve duruşları takdir ederek, Arap rejimlerini, İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirmeye yönelmemeye çağırdı ve bunun Filistin halkına ve onların meselelerine ihanet sayıldığını söyledi.

Halil el-Hayye aynı zamanda Arap halkından ve partilerinden Filistin davasını savunmak için ayağa kalkmalarını istedi. (Ajanslar)