Hamas'dan Baskı Yapın Çağrısı

Hamas'dan Baskı Yapın Çağrısı

Hamas, Arap parlamentolarını normalleşmeyi önlemek için baskı yapmaya çağırdı

TERCÜME HABER- TEVHİDHABER

HamasArap ve İslami ilişkiler dairesi başkanı Halil el-Hayya, Arap ve İslam parlamentolarını, normalleşmenin ülkemize sızmasını önlemek için hükümetlerine baskı yapmaya ve normalleşmeyi önleyen ve suç sayan kararlar ve yasalar çıkarmaya çağırdı.

El-Hayya bugün Salı günü düzenlenen "Kudüs Milletvekilleri" konferansında, " Hamas'ı terör örgütü sayan haksız İngiliz yasasının sadece Hamas'ı hedef almak olmadığını, aksine tüm halkımıza karşı onu boyun eğdirmek ve meşru olanı izole etmek için bir saldırı olduğunu vurguladı.

El-Hayya Parlamentoları, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki işgal planlarının yerinden edilme ve Yahudileştirme ile temsil edilmesiyle yüzleşmeye çağırdı, işgalin yakın zamanda okullarında Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek için bir program hazırladığına ve bunun yüz binlerce kişinin unutacağı anlamına geldiğine dikkat çekti.

El-Hayya, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın her türlü maddi ve manevi desteğinin desteklenmesi ve Kudüslülerin Şeyh Cerrah ve Batn Al-Hawa ve diğerlerinde meydana gelen zorla yerinden edilme kampanyalarından korunması için gayretli bir çalışmaların yapılması çağrısında bulundu.

El-Hayya, Arap ve İslam parlamentolarını "Gazze'ye yardım eli uzatmaya ve Gazzenin üzerindeki ablukayı kaldırması için çalışmaya" çağırdı ve parlamenterleri Gazze'yi ziyaret etmeye ve bölgedeki işgalin yol açtığı yıkımın boyutuna tanık olmaya çağırdı.

İki gün boyunca, Arap, İslam ve uluslararası ülke parlamentolarından 100'den fazla parlamenterin katılımıyla, Türkiye'deki Kudüs Milletvekilleri Konferansı Filistin davasının gelişme ve gelişmelerine ilişkin bir dizi konuyu tartışacak.