Hamas Yürüyüş Düzenledi

Hamas Yürüyüş Düzenledi

Hamas destekçilerinden Mescid-i Aksa'ya destek için büyük yürüyüş

Hamas hareketinin yüzlerce destekçisi ve üyesi, Mescid-i Aksa'ya desteklerini ilan etmek için Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde büyük bir yürüyüş düzenledi.

Ma'a Filistin haber ajansının haberine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) yüzlerce destekçisi ve üyesi, güneydeki Han Yunus kentinde büyük bir yürüyüş düzenleyerek Mescid-i Aksa'ya desteklerini ilan etti.

Bu yürüyüş, bir grup Hamas liderinin de katılımıyla Cuma namazından sonra şehirdeki tüm camilerden gerçekleştirildi.

Ellerinde pankartlar bulunan yürüyüşe katılanlar, Mescid-i Aksa'nın kırmızı çizgi olduğunu vurgulayarak destek ve savunma istedi.

Hamas'ın siyasi şubesi üyesi Zakaria Abu Maammar, konuyla ilgili şunları söyledi: Bu yürüyüş, Mescid-i Aksa'ya karşı Talmudik dini savaş sırasında ve Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekan olarak bölme planını hayata geçirmek isteyenlere karşı yapıldı. cami yerine Siyonistler "Süleyman Mabedi" yapılması yönünde adım atılıyor dedi

Ebu Muammer ayrıca Mescid-i Aksa meselesinin geçtiğimiz Ramazan ayında olduğu gibi tüm meydanları ve cepheleri alevlendiren bir mesele olduğu uyarısında bulundu.

Hamas'ın siyasi ofisinin bu üyesi, "Direniş her yerde, tüm imkanlarıyla, işgalcilerin Mescid-i Aksa'daki suçlarının bedeli ne kadar uzun sürerse sürsün bedelini ödemeden onaylanmasına izin veremez ve asla izin vermeyecektir. Bölünme planları onaylanacak, Kutsal Kılıç hâlâ kınından çıkarılmış durumda ve denklem hâlâ geçerli dedi

"Bu denklemin iflas ettiğini, kuruntuda olduğunu veya aceleci olduğunu düşünen kim olursa olsun, bunun için ne kadar fedakarlık yaparsak yapalım Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün kimliğini destekleyeceğiz. Bizler, milletimizin baş tacı olan Mescid-i Aksa'mızı ve bu zalim işgal rejimiyle mücadelemizin ilkesini savunuyoruz.

Kaynak: TEVHİDHABER

yuruyus-w.jpg