Hamas Yetkilisi El-Zahar Siyonist İsrail'i Uyardı

Hamas Yetkilisi El-Zahar Siyonist İsrail'i Uyardı

El-Zahar, Mescid-i Aksa'ya yönelik Siyonist ihlallerin devam etmesi konusunda uyarıyor.

Gazze'deki Ömer Camii'nde düzenlediği basın toplantısında, Hamas yetkilisi İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik suçlarının ve ihlallerinin devam etmesi ve tırmanması konusunda uyardı .

El-Zahar, Batı Şeria halkını, işgal altındaki Kudüs'ü ve Filistin'in iç kesimlerini , özellikle tatillerde, şehri Yahudileştirme ve saygısızlık planlarına karşı savunmak için Mescid-i Aksa'da seferber olmaya, seferber etmeye ve toplamaya çağırdı. .

Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki ihlallerinin yankılarından tamamen işgali sorumlu tuttu ve bu işgale karşı her alanda ve cephede çatışmanın tırmanması çağrısı yaptı.

El-Zahar, hareketin Kudüs şehri ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ciddi ve giderek artan suç ve ihlallerin ve yerleşimci grupların sözde Yahudi bayramlarının sözde mevsimini yeniden canlandırmak için yaptığı hazırlıkların takipçisi olduğunu söyledi.

El-Zahar, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşananları saldırganlık biçimlerinin hızlanması ve Yahudileştirme planlarının hızı olarak değerlendirdi.

Bu suçların daha önce İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik birçok tehlikeli tırmanış dalgasına yol açan ihlallerinin bir uzantısı olduğunu ve işgal hükümetinin 2018'de benimsediği Yahudileştirme planının bir uzantısı olduğunu da sözlerine ekledi. Kutsal Şehir'de acımasız yerleşim genişletme yetenekleri ile.

Bu suçların, Filistin'deki eski İslami ve Hıristiyan simge yapılarını yok etmeyi ve Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki gerçek İslami çehreyi değiştirmek için sahte kibir, hakimiyet ve silah gücü yanılsamaları empoze etmeyi amaçladığını açıkladı

Hamas yetkilisi Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinliler için değil, dünya çapında bir milyar yedi yüz milyondan fazla Müslüman için büyük bir dini değeri temsil ettiğini kaydetti.

Özellikle, İsrail suçlarının açık ihlali ve Krallığın işgal altındaki Kudüs kentindeki İslami ve Hristiyan kutsal mekanlarının korunmasındaki rolünün ihlali göz önüne alındığında, kardeş Ürdün'ü Kudüs'ün korunmasına acil ve derhal katılmaya çağırdı. .

Al-Zahar, Arap ve İslam ülkelerini ve dünyanın özgür insanlarını işgali caydırmak ve onu ırkçı planlarını durdurmaya zorlamak için derhal harekete geçmeye ve İsrail'in Kudüs ve Kudüs'e yönelik suç ve ihlallerinin dosyasını yükseltmek için çalışmaya çağırdı. .

Ayrıca, uluslararası toplumu ve uluslararası kurum ve kuruluşları bu ciddi ihlallerin önlenmesi için gerekli adımları atmaya ve İsrail'in Mescid-i Aksa'daki tüm kışkırtıcı ve düşmanca eylemlerine koşulsuz olarak derhal son vermeye çağırdı.

Zahhar Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın milletive zayıfladığı zaman için her zaman bir çıkış noktası ve merkezi bir adres olduğunu, tarihimizin birçok aşamasında da böyle olduğunu ve bu sefer de farklı olmayacağını belirtti. Siyonist saldırganlığın devam etmesi ve Kudüs'e ve kutsal mekanlara yönelik vahşetinin, işgalin sona ermesiyle sona erecek büyük bir savaşın nedeni olacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı