Hamas ve İslami Cihad Mahmud Abbas'a Tepki Gösterdi

Hamas ve İslami Cihad Mahmud Abbas'a Tepki Gösterdi

Hamas ve İslami Cihad, Abbas'ın Birleşmiş Milletler'deki konuşmasını eleştirdi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Gazze: Cumartesi günü Hamas ve İslami Cihad, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Cuma günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasını eleştirdi.

Hamas sözcüsü Fevzi Barhum yaptığı basın açıklamasında, Abbas'ın konuşmasının "daha fazla yenilgi dili ve uluslararası toplum için yalvarmaktan başka yeni bir şey taşımadığını" belirtti.

Hamas'ın, "daha fazla Yahudileştirme projesi ve İsrail işgalinin Filistin halkı, toprakları ve kutsal yerleri üzerindeki cüretkarlığı dışında, Abbas'ın konuşmasından sonra hiçbir sonuca güvenmediğini" vurguladı.

İslami Cihad sözcüsü Tarık Salmi Gazze'de gazetecilere verdiği demeçte, Abbas'ın konuşmasının "bütünüyle yeni bir şey getirmediğini ve Nakba ve Filistin halkının çektiği acıların sorumluluğunu taşımayan uluslararası topluma yalvaran bir dille sahip olduğunu" söyledi.

Abbas, Birleşmiş Milletler'i Filistin'e tam üyelik vermeye ve iki devletli çözüm, uluslararası meşruiyet kararları ve Arap Barış Girişimi temelinde İsrail işgalini sona erdirmek ve barışı getirmek için uluslararası bir plan geliştirmeye çağırmıştı.

Abbas, İsrail'e tepki gösterdi ve İsrail'e "bizimle mevcut tüm ilişkiyi yeniden gözden geçirmekten başka çare bırakmadı" dedi.

(dpa)