Hamas Suriye ile İlişkilerin Kurulması Hakkında Açıklama Yaptı

Hamas Suriye ile İlişkilerin Kurulması Hakkında Açıklama Yaptı

Hamas Başkan Yardımcısı: Suriye rejimiyle ilişkilerin yeniden kurulması Filistin davasına hizmet ediyor

Hamas'ın siyasi büro başkan yardımcısı Saleh Al-Aruri, hareketinin Suriye rejimiyle ilişkisini yeniden kurma kararının, Suriye rejimine hizmet etmek için uzmanlaşmış kurumlar içinde alındığını doğruladı.

El Aruri, Hamas bağlantılı El Aksa TV'ye verdiği röportajda, hareketinin dış ilişkilerinden bahsederken, "Siyonist işgal dışında dünyadaki hiçbir oluşumla ilişki kurmaya itirazımız yok" dedi. Mısır, Katar ve diğer ülkeler de buna dahil dedi.

Hareketinin ilişkileri yeniden kurma kararı aldığını belirterek, Suriye'de Hamas ile görüşmeye bir yanıt ve hazır olduğunu ortaya koydu.

Aynı zamanda, Suriye ile ilişkilerin yeniden kurulması meselesinin "çok doğal" olduğunu vurgulayarak, hareketi üzerinde herhangi bir taraftan herhangi bir baskı olduğunu reddederek, "Karar, Hamas'ın özel bir takdiridir" dedi.

Birkaç gün önce Hamas, Suriye devriminin patlak vermesinin ardından 2012 yılında ilişkilerin kesilmesinin ardından ilişkilerin yeniden başlatılması kararı çerçevesinde kendisiyle “sağlam ilişkiler geliştirmeye” devam ettiğini belirten bir açıklama yaptı.

El- Aruri, Hamas'ın Rusya ile ilişkilerine değinerek , ilişkinin eski olduğuna işaret ederek, "Rusya, Hamas'ı terör örgütü değil, ulusal kurtuluş hareketi olarak görüyor" dedi. işgale ve destekçilerine karşı her cephede zorunlu bir pozisyonumuz var dedi.

Röportajda Batı Şeria'da tanık olunan saha olaylarına değinen Al-Aruri, "Batı Şeria kaynıyor ve direniş dramatik bir şekilde tırmanıyor" dedi.

Aruri İşgalin, gerçekleri empoze ederek ve Siyonistlerin zamansal ve mekansal varlığını tesis ederek Mescid-i Aksa'daki gerçeği değiştirmek için çok baskı yaptığına dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı