Hamas: Sızdırılan haberler değersizdir
Hamas hareketinin sabitelerine bağlı hükümetten yana olduğunu belirten Mısri: Filistin Hükümetiyle İlgili Sızdırılan Haberler Değeri Olmayan Balonlardır dedi.
İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın önde gelen liderlerinden Muşir el-Mısri, Filistin hükümetinin kurulduğu yönünde sızdırılan haberlerin, Hamas hareketinin tutumunu ölçmek için uydurulan birer balon olduklarını belirterek, tavır ve tutumların sızdırılan haberlere göre değil siyasi oturumlarda belirlendiğini ifade etti.
Muşir el-Mısri, dün (12 Nisan Pazar) yaptığı basın toplantısında şöyle dedi: "Son zamanlarda özellikle de görüşmelerin tıkanmasıyla birlikte haber sızmalarında bir artış gözlendi. Bu sızdırmalar, Hamas hareketinin tutumunu yönlendirmek için uydurulan boş balonlardan öteye bir şey değildir."
Bu tür açıklamaların siyasi ahlaka uygun düşmeyen adice açıklamalar olduğunu belirten Mısri, Hamas'ın bu konudaki tutumunun gayet açık olduğunu ve herkes tarafından da bilindiğini söyleyerek, "Bizler bu tür sızdırmaları esas almıyoruz. Çünkü biz, diyaloğun ve siyasi tavırların görüşme masalarında ve diyalog oturumlarında alınabileceğine inanıyoruz" dedi.
Mısri açıklamasında ayrıca, Hamas'ın daha önce ortaya koyduğu tavırla, kurulacak yeni hükümetin öncelikle Filistin halkının iradesine saygı göstermesi, seçim sonuçlarını kabul etmesi, daha önce imzalanmış olan Filistin ulusal anlaşmalarına ve Filistin halkının hak ve sabitelerine bağlı kalması, Amerika ve dış güçlerin baskılarından uzak direniş ve cihad programına saygı göstermesi gerektiğini net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.
FİEM
