Hamas : Şeyh Ahmed Yasin'in  Yolunu Sürdüreceğiz

Hamas : Şeyh Ahmed Yasin'in Yolunu Sürdüreceğiz

Hamas: Şeyh Yasin'in yolundan gideceğiz ve işgal yenilene kadar direniş seçeneğine bağlı kalacağız

İslami Direniş Hareketi "Hamas" bugün Çarşamba günü, kurucu şehidi Şeyh Ahmed Yasin'in yolunu izlediğini ve kapsamlı direniş seçeneğine bağlılığını teyit etti.

Hamas, bugün (22 Mart Çarşamba) yaptığı basın açıklamasında, hareketin kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin'in ektiği tohumun bugün ağaç olduğunu, kök saldığını, büyüdüğünü, dallandığını ve cihad, siyaset, diplomasi ve basın gibi çok farklı alanlara yayıldığını ifade etti. Açıklamada bu hareketin Filistin halkının da büyük ilgi ve desteğine mazhar olduğu ve çok köklü ulusal bağlantılar da kurduğu belirtildi.

Açıklamada Şeyh Ahmed Yasin'in fedakarlık, cihad, sabır ve nöbetle dolu bir hayattan sonra şehadetle bu dünya hayatına veda ettiğine işaret edilerek onun hayatı boyunca sürdürdüğü çalışmalarla tüm alanlara el attığı ve örnekler oluşturduğu dile getirildi.

Onun Filistin halkının haklarına ve ilkelerine sahip çıkma konusunda kararlılıkla, siyonist düşman karşısında sürdürdüğü mücadelenin kendisinden sonra da önemli bir direniş mücadelesine ve işgal rejimi karşısında verilen savaşlara temel teşkil ettiği, Filistin gençliğinin sürdürdüğü mücadelenin burada da durmayıp Filistin halkı tüm haklarına yeniden kavuşuncaya kadar devam edeceği vurgulandı.

Şeyh Ahmed Yasin 22 Mart 2004 tarihinde 67 yaşındayken bir sabah namazı çıkışında işgalci siyonistlerin füze saldırılarına hedef olarak şehit edilmişti. Ahmed Yasin felçli olmasına rağmen bütün hayatı boyunca Filistin davası için kararlı bir mücadele vererek kendinden sonra gelenler açısından örnek bir tavır ortaya koydu.
Filistin Enformasyon Merkezi