Hamas, Mısır Ziyaretini Tamamladı!  İşte Son Gelişmeler

Hamas, Mısır Ziyaretini Tamamladı! İşte Son Gelişmeler

Hamas Cuma günü, siyasi büro şefi İsmail Haniye başkanlığındaki hareket liderliğinden bir heyetin birkaç gün süren Mısır ziyaretini tamamladığını bildirdi.

Hareket, heyetin Mısır istihbarat şefi Abbas Kamel ve yardımcılarıyla bir araya geldiğini ve "Gazze Şeridi'ndeki durumu, saldırının durdurulmasını, yerlerinden edilenlerin geri dönüşünü, yardım ve barınmayı görüştüklerini" bildirdi.

Hamas'a göre heyet ayrıca esir takası dosyasını ve işgalcilerin Batı Şeria ve iç bölgelerdeki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engelleme kararı ışığında El Aksa'daki planlarını da görüştü.

Al-Mayadeen'e konuşan bir kaynak Hamas heyetinde Hamas lideri Halil El Haya'nın da bulunduğunu söyledi.

Kaynak, "müzakerelerde ilerleme kaydedildiğine dair söylentilerin doğru olmadığını, işlerin hala durma noktasında olduğunu ve hiçbir dosyada gerçek bir ilerleme kaydedilmediğini", çünkü "İsrail'in hala kendi koşullarında ısrar ettiğini ve Hamas'ın engelleyici olduğunu düşündüğü direnişin koşullarını reddettiğini" açıkladı.

Axios sitesine göre , bilgi sahibi bir kaynak CIA Direktörü William Burns'ün Katarlı, Mısırlı ve İsrailli yetkililerle görüşmek üzere Cuma günü Paris'e gelmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı