HAMAS: Kudüs Gerçeği Değişmez

HAMAS: Kudüs Gerçeği Değişmez

ilistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) sözcüsü, Siyonistlerin hayali "bayrak" yürüyüşüne tepki göstererek, Kudüs'ün bir Filistin Arap şehri olduğunu ve öyle kallacağını belirtti.

İRNA'nın haberine göre, Hazım Qasım, "Filistin halkının Kudüs'ün mekanı ve tarihinin sahibi olduğunu belirterek, Siyonist yerleşimciler sınır dışı edilene kadar haklarını savunacaktır" dedi.

Bir başka Hamas yetkilisi Abdul Latif el-Qanu da, "Siyonist yahudi yerleşimcilerin bayrak yürüyüşü Siyonist rejime Mescid-i Aksa'nın kontrolünü veremeyecek" dedi.

Al-Qanu şöyle dedi: "Siyonistlere karşı koymak ve planlarını her alanda engellemek için operasyonel bir direniş gücü grubu var."

Hamas yetkilisi, "Bugün Kudüs'teki Filistin halkı, Siyonist işgalcilere karşı cesur bir duruş sergiledi" dedi.

Bu arada bir diğer Hamas yetkililerinden Fevzi Burhum da, işgalcilerle yaptıkları Kudüs ve Mescid-i Aksa savaşının Filistin halkı hedeflerine ulaşıncaya ve özgürlüğüne kavuşup bağımsız Filistin devletini kuruncaya kadar devam edeceğini söyledi.

Burhum, dün sabah (29 Mayıs Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüslü gençler ile erkek ve kadın murabıtların işgal altındaki Kudüs’te, Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve kapılarında direnişlerinin sürdüğünü ifade etti.(Ajanslar)