Hamas İsrail'in Halep Havaalanına Saldırmasını Kınadı

Hamas İsrail'in Halep Havaalanına Saldırmasını Kınadı

Hamas sözcüsü Hazem Qassem, İsrail'in Halep Uluslararası Havalimanı'na düzenlediği saldırının "bu düşmanın Nazizmi"ni ve onda hiçbir insani değer bulunmadığını doğruladığını söylüyor.

Bugün Salı günü Hamas sözcüsü Hazem Qassem, İsrail'in "kardeş Suriye'ye karşı Siyonist düşman" tarafından gerçekleştirilen "barbarca" saldırıyı kınadı. Sözcü yaptığı açıklamada, İsrail'in Halep Uluslararası Havalimanı'na yönelik saldırganlığının "bu düşmanın Nazizmini ve onda hiçbir insani değer bulunmadığını doğruladığını" söyledi.

Kasım, İsrail'in Halep havaalanına düzenlediği saldırının, "düşmanın tüm uluslararası yasa ve normları hiçe saydığını" da doğruladığını sözlerine ekledi.

Bu, açıklama Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail varlığını Suriye egemenliğini hedef almaya devam etmemesi konusunda uyardığı bir zamana denk geliyor . Bakanlık yaptığı açıklamada, Halep Uluslararası Havaalanı'nın sivil bir havaalanı olması ve yıkıcı depremden etkilenenlere insani yardımın ulaştırıldığı kanallardan biri olması nedeniyle hedef alınmasının "çifte suç" olduğunu değerlendirdi.

Ayrıca, Sivil Havacılık Kurumu'nun yöneticisi Bassem Mansour, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü "ICAO"ya İsrail varlığına karşı, kuruluşun sorumlu tutulması ve neden olduğu kayıpların tazmin edilmesi talebiyle şikayette bulunulduğunu açıkladı

Daha önce İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Halep Havalimanı'na düzenlediği saldırıyı kınadığını açıklamıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanaani, "Halep'teki depremzedeler zor koşullarda yaşarken, Siyonist oluşum yardımların ana geçiş noktası olarak Halep havaalanına saldırıyor" dedi. Ayrıca sorumlu uluslararası örgütleri "Siyonist düşmanın suçlarını durdurmak" için acil ve etkili önlemler almaya çağırdı.

Bugün, Salı günü şafak vakti, Suriye hava savunması , İsrail'in Akdeniz yönünden Lazkiye'nin batısından Halep Uluslararası Havalimanı'nı hedef alan ve maddi hasara yol açan ve hizmet dışı bırakan bir hava saldırısını püskürttü.

Ayrıca Al-Mayadeen'in Suriye muhabiri, hava saldırısının havaalanı pistini hedef aldığını bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER