Hamas, Irak Parlamentosunun İsrail  Kararını Övdü

Hamas, Irak Parlamentosunun İsrail Kararını Övdü

Hamas, Irak parlamentosunun İsrail ile normalleşmeyi suç saymasını övdü

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Perşembe günü yaptığı açıklamada, İslami Direniş Hareketi "Hamas" Irak parlamentosunun İsrail ile normalleşmeyi suç sayan bir yasa tasarısını geçirme yönündeki hareketini övdü.

Açıklamada, "Karar, Irak halkının gerçekliğini ve Filistin halkını ve ulusal davalarının adaletini destekleyen olağan tarihsel tutumlarını ifade ediyor" denilerek, İsrail düşmanıyla normalleşmeyi reddeden tüm tutumları övdü.

Filistin medya kuruluşlarına göre hareket, "Arap ve İslam dünyasındaki tüm parlamentoları bu onurlu prosedürü izlemeye ve gaspçı Siyonist oluşumla her türlü normalleşmeyi yasaklayan benzer yasaları kabul etmeye" çağırdı.

Kanun gereği, “Irak, işgalci güçle herhangi bir ilişki vatana ihanet suçları arasında yer almaktadır.Değişik 111 sayılı 1969 tarihli Ceza Kanununa göre ölümle müebbet hapis cezalarını içermektedir

Yasa ayrıca bu tüzel kişiyle ilgilenen, destekleyen veya ilişkili olan şirketler ve kurumlarla iş yapmayı da yasaklıyor

Irak'ın İsrail ile hiçbir ilişkisi yok ve hükümet ve siyasi güçlerin çoğu onunla normalleşmeyi reddederken, Mısır, Ürdün, Emirlikler, Bahreyn, Fas ve Sudan'ın Tel Aviv ile tam ilişkileri var.