HAMAS Heyetinden Kirik Görüşme!

HAMAS Heyetinden Kirik Görüşme!

"HAMAS'ın Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Musa Ebu Merzuk liderliğindeki heyet, Moskova'da görüşmelerde bulundu

"HAMAS'ın Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk liderliğindeki heyet, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ile Moskova'da bir araya geldi. Görüşme sırasında, Filistin halkına yönelik saldırıları sona erdirmek amacıyla ateşkes seçenekleri ele alındı ve HAMAS'ın esirler konusundaki tutumu dile getirildi.

Heyet, Rusya'nın diplomatik çabalarını ve Gazze'deki Filistin halkına sağlanan resmi ve halk yardımlarını takdirle karşıladı. Ayrıca, İsrail'in Filistinlilere yönelik suç teşkil eden eylemlerinin uluslararası barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Ayrıca heyet, Filistin halkının özgürlük ve evlerine geri dönme hakkını, yasadışı işgale karşı mevcut tüm araçlarla direnme hakkını bir kez daha vurguladı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise ülkesinin Filistin halkının haklarını destekleme konusundaki tutumunu ve ateşkes sağlanması için gösterdiği çabaları dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bogdanov HAMAS heyeti ile yaptığı görüşmede, Filistinli gruplar tarafından esir alınan ve aralarında üç Rus vatandaşının da bulunduğu sivillerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı."